Buurtbewoner Jan van Meelis en organisatoren Dirk Jan Spierings, Mari Coppens & Ton van Berlo
Buurtbewoner Jan van Meelis en organisatoren Dirk Jan Spierings, Mari Coppens & Ton van Berlo Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

LIVE! Aan het Kanaal

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Een nieuw evenement in Beek en Donk staat in de steigers: LIVE! Aan het Kanaal. Café Thuis, de Tapperij en de Teugelders hebben de koppen bij elkaar gestoken en vonden dat er weer leven in de brouwerij moest komen. Op 17 en 18 juni organiseren zij dit tweedaags evenement bij de Dijkstraat aan het kanaal, op de locatie waar voorheen SplasH werd georganiseerd. 

De organisatoren zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen. LIVE! Aan het Kanaal wordt een live muziekevenement aan de Zuid-Willemsvaart, ter hoogte van de Beekse Brug. “Vóór corona hadden we al het idee om SplasH en Laarbeek Live te combineren. Door corona is dat op een laag pitje komen te staan. Nu gooien we het over een andere boeg met dit live muziekevenement. In vergelijking met andere dorpen in ons mooie Laarbeek mis je in Beek en Donk af en toe dat er iets georganiseerd wordt. Vandaar dat we het wel weer tijd vonden om iets moois op touw te zetten”, vertellen Ton van Berlo (Café Thuis), Mari Coppens (de Tapperij) en Dirk-Jan Spierings (de Teugelders).

Daarbij zochten ze naar een locatie waar ze hun gang konden gaan zonder overlast te veroorzaken. “De buurt daar pakt het perfect op. Iedereen helpt mee en we krijgen dan ook de volledige medewerking. Het wordt dan ook echt een muziekevenement voor iedereen.” Zo komt op zaterdag de band 3Cover!. Een coverband die garant staat voor de beste covers van de jaren 70 tot nu. Op de zondag komen er verschillende bands en artiesten en is er een mengelmoes van muziek. Zo komen de jaren 60/70/80 voorbij met Daves Band, maar ontbreken ook Nicky Baegen en Henk Damen niet met hun Hollandstalige hits.

Ook aan de kinderen is gedacht. “Er is een kop van jut en een zweefmolen. Natuurlijk zijn ook een hapje en een drankje te verkrijgen en de entree is geheel gratis. Wij zien iedereen dus graag bij LIVE! Aan het Kanaal op zaterdag 17 en zondag 18 juni!”, besluit de organisatie, die er nu al naar uitkijkt. Op de zaterdag is LIVE! Aan het Kanaal van 20.00 tot 1.30 uur, op zondag van 14.00 tot 20.00 uur.

Afbeelding