Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Laatste concertmiddag van het seizoen in de Muziektuin van Beek en Donk

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk – De Stichting MuziektuinPodium organiseert op zondag 24 september de laatste concertmiddag van het seizoen 2023 in de Muziektuin van Beek en Donk. Deze middag staan er weer vier enthousiaste muziekgezelschappen afwisselend op de kiosk en op het kleine podium bij het ParkPaviljoen.

Het programma wordt om 12.00 uur geopend door VrijeTijdsOrkest uit Deurne. Het VTO Deurne is een ambitieus orkest dat met plezier een gevarieerd en eigentijds repertoire speelt, zodat zowel toehoorders als orkestleden genieten van de optredens. De circa achtendertig musicerende leden werken onder muzikale leiding van Marco van Dulmen voortdurend aan verbreding van het repertoire met swing, populaire stukken en concertwerken.

Om 13.00 uur is het de beurt aan het Koor Aurora uit Sint-Oedenrode. Het in 1994 opgerichte jongerenkoor is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een eigentijds ‘dames’-popkoor. Het koor staat onder leiding van dirigent Erie van der Zanden en wordt begeleid door hun vaste gitarist Henk van Zutven. Bij de optredens wordt het koor de laatste jaren regelmatig mede begeleid door pianiste Brechje van den Brand.

Omstreeks 14.00 uur volgt een optreden van de Koninklijke Harmonie O&U uit Beek en Donk. Helaas kon het Harmonieorkest O&U tijdens het uitgestelde Muziektuinconcert in het kader van ’25 jaar Laarbeek’ op 7 mei niet optreden, maar werden zij op indrukwekkende wijze vervangen door hun eigen Jeugdorkest. Nu is het toch weer heel fijn om op het afsluitende Muziektuinconcert van dit jaar een optreden van het alom bekende Harmonieorkest O&U te kunnen aankondigen.

Vanaf 15.00 uur wordt het programma afgesloten door de NightCats BigBand. Dit swingende orkest uit Eersel speelt onder leiding van Patrick Schmidt met de typische jazzy bezetting bestaande uit een trompet-, trombone-, sax- en ritmesectie, aangevuld met een jonge enthousiaste en getalenteerde zangeres. Het brede basisrepertoire bestaat naast de traditionele swing, uit lekkere jazzy bewerkingen van hedendaagse populaire muziek, aangevuld met altijd goed in het gehoor liggende eigen arrangementen.

Het bestuur van de Stichting MuziektuinPodium nodigt iedereen van harte uit deze gratis optredens te komen bijwonen en te genieten van een gezellig samenzijn in de Muziektuin. Voor meer informatie over de stichting, de optredende groepen en de overige concerten van dit en volgend seizoen, kunt u terecht op de website: www.muziektuinpodium.nl.