Afbeelding

Terugkeer van het Piep Boem Knor Kapellen Festival in De Luukse Tent

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Na het succes van vorig jaar kon het niet uitblijven: het Piep Boem Knor Kapellen Festival keert terug! Op dinsdag 13 februari, vanaf het onmenselijk vroege tijdstip van 13.00 uur, is De Luukse Tent het strijdtoneel voor de meest fantastische blaaskapellen uit Ganzendonck en ver daarbuiten.

De organisatie heeft niet stilgezeten en heeft de crème de la crème van de kapellen uit de regio opgetrommeld om van deze editie een onvergetelijk spektakel te maken. De vraag die op ieders lippen brandt: welke kapellen zullen de strijd aangaan en het dak eraf blazen? Het Piep Boem Knor Kapellen Festival staat inmiddels niet alleen bekend om zijn muzikale hoogstandjes, maar ook om een vleugje competitie en ludieke activiteiten. Na het succesvolle bierblikstapelen van vorig jaar, dat eindigde in een vrolijke chaos, daagt de organisatie de kapellen opnieuw uit om niet alleen muzikaal, maar ook fysiek de degens te kruisen. Voor deze editie is er weer een hilarisch spelelement bedacht, waarbij de kapellen niet alleen hun muzikaliteit, maar ook hun fysieke kracht moeten tonen. De spanning stijgt al, maar dat is niet het enige wat de gemoederen in Ganzendonck bezighoudt.

De hamvraag: wie wordt de nieuwe oppas van de populaire Op d’n Tocht Lama? Vorig jaar ging Da’Kapelleke er met de hoofdprijs vandoor, inclusief het voorrecht om een jaar lang voor deze pluizige publiekslieveling te zorgen. Wat heeft de Lama allemaal beleefd afgelopen jaar en hoe ziet hij er nu uit na een jaar op zolderkamertjes te hebben moeten verblijven? Niet alleen de conditie van de Lama houdt de gemoederen bezig. Geruchten gaan dat de iconische AH Hamster, van de onlangs geopende AH op het Heuvelplein, zijn snuit in de strijd gooit en zijn zinnen heeft gezet op een glansrol in de jury. Vorig jaar velde de altijd kritische Sparty zijn snoeiharde oordeel over de kapellen. De vraag is nu: keert de gevreesde Sparty terug of heeft de AH Hamster hem van zijn troon gestoten? De strijd om de mascotte lijkt zich niet alleen op het podium af te spelen, maar ook in de jurybanken.

Hoe het ook zij, bereid je voor op een middag vol muziek, spektakel en wellicht een paar verrassingen. Markeer dinsdag 13 februari in je agenda en maak je klaar voor de nieuwe carnavalstraditie van het Piep Boem Knor Kapellen Festival!