Afbeelding
Foto:

Kermis Beek en Donk eenmalig naar Otterweg

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - De kermis in Beek en Donk zal dit jaar niet zoals gebruikelijk op het Piet van Thielplein komen te staan, maar deze verhuist eenmalig naar een locatie aan de Otterweg bij het Ontmoetingscentrum. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de verbouwing van het Piet van Thielplein.

Het grootste winkelplein van Laarbeek ondergaat dit jaar een grote metamorfose en als de kermis in Beek en Donk is (dit jaar van 6 tot en met 10 september) zijn de werkzaamheden nog niet klaar. Hierdoor moest er een alternatieve locatie gevonden worden. De gemeente heeft hiervoor zeven locaties in Beek en Donk bekeken en die aan de Otterweg kwam als beste naar voren.

De kermis komt dan te staan op het grote parkeergedeelte naast het Ontmoetingscentrum en voor een klein gedeelte op het daarbij gelegen grasveld, hiervoor moeten dan rijplaten worden neergelegd. Om de kermis aan de Otterweg te kunnen laten plaatsvinden moeten ook voorzieningen worden getroffen zoals aggregaten, aansluitingen voor afvalwater en drinkwater. De extra kosten hiervoor zijn 20.000 euro. 

Bewoners geïnformeerd
Dinsdagmorgen zijn de naaste bewoners van het terrein, mensen die onder meer aan de Otterweg en het Hamelijnckhof wonen geïnformeerd over de verplaatsing van de kermis. De gemeente organiseert nog een bijeenkomst waar zij meer tekst en uitleg krijgen. Gedurende de kermis is de Otterweg wel gewoon toegankelijk voor verkeer. “We hebben gekeken wat we nodig hebben om uit te wijken met de kermis”, legt wethouder Ron van den Berkmortel uit. “Je kijkt dan naar de locatie, de omgeving en of je het aantal attracties er kwijt kunt. In overleg met de kermisexploitanten was dit de beste optie.”

Normaal gesproken verblijven de kermisexploitanten zelf gedurende de kermis met hun woonwagens en caravans op het grasveld bij het Ontmoetingscentrum. Dat is nu dus niet mogelijk. Zij verhuizen met hun wagens naar het Floreffeplein in Lieshout.

Horeca
Vorig jaar was er voor het eerste sinds lange tijd weer een horeca-tent aan het plein, naast het al aanwezige cafe daar. De gemeente geeft aan er positief tegenover te staan om ook dit jaar bij de kermis te zorgen voor een horecapunt. “Maar dat ligt ook deels aan de horeca zelf. Als zij iets willen organiseren, dan willen wij daar zeker aan meedenken.”

Afbeelding