Woningstichting Laarbeek wil huurverhoging van 4%

NULL

Woningstichting Laarbeek wil huurverhoging van 4%


Beek en Donk – Woningstichting Laarbeek wil een huurverhoging doorvoeren van 4% per jaar. Dit bleek maandagavond tijdens de achterbanvergadering van Bewonersraad Laarbeek. Ruim honderd mensen waren aanwezig om te horen hoe het in Laarbeek zit omtrent de kabinetsplannen.

De huurplannen van de woningmarkt zijn landelijk gepresenteerd op Aswoensdag, waarbij met name de forse gluurstijgingen voor veel huurders een heikel punt is. Door de gluurverhoging wordt de huurprijs inkomensafhankelijk, omdat de belastingdienst mee kan ‘gluren’.

Daarnaast staan er in het akkoord nog plannen over de verhuurdersheffing. Woningcorporaties moeten dit jaar samen 50 miljoen euro betalen aan de overheid. De inkomsten van deze corporaties bestaan met name uit de huurinkomsten. Dit houdt in dat de huurders dus eigenlijk deze belasting betalen.

Door deze plannen krijgen huurders van sociale huurwoningen (tot €681,00 huur per maand) dit jaar een huurverhoging tussen de 4% en 6,5%.

Lees donderdag in De MooiLaarbeekKrant het complete verhaal omtrent de huurverhogingen en het plan van Woningstichting Laarbeek