Tentoonstelling

NULL

Tentoonstelling 'Zorg in Lieshout en Mariahout'

 
Hoe was de zorg in de vorige eeuw in Lieshout en Mariahout? Dat is te zien tijdens de tentoonstelling ‘Zorg in Lieshout/Mariahout’, welke van vrijdag 19 april tot en met zondag 21 april te bezichtigen is. 

De tentoonstelling wordt georganiseerd door Heemkundekring ’t Hof van Liessent en vindt plaats in Zorgboogcentrum Franciscushof in Lieshout.

Voor ouderen zal de tentoonstelling herinneringen oproepen aan vervlogen tijden met Zuster Persoons, Zuster Beijers en Zuster van Bommel. Voor jongeren is het leuk om te zien hoe hun ouders en grootouders vroeger beter gemaakt werden.

Op de tentoonstelling is onder andere een babymeetbak, een kindermeetlat, een weegschaal met kinderzitje, een houten stethoscoop, allerlei verbandmiddelen en een oude brancard te zien. Allemaal van vroeger. Verder kunnen bezoekers aan een leestafel in fotoboeken van het Wit-Gele Kruis bladeren en er hangen aan de muren veel foto’s van mensen en gebeurtenissen die belangrijk waren voor de zorg in Lieshout en Mariahout.

De tentoonstelling wordt op donderdag 18 april om 19.00 uur officieel geopend door Henri Plagge, de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Zorgboog. Hierbij zijn alle leden van de heemkundekring uitgenodigd. De tentoonstelling is verder open op vrijdag 19 april van 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 20 en zondag 21 april van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is €1,50. Tegen inwisseling van het entreebewijs kan bij het Bavaria Brouwerij Café van een kop koffie worden genoten.