Runnersclub Lieshout loopt warm voor 26e Oranjeloop

NULL

Runnersclub Lieshout loopt warm voor 26e Oranjeloop


Zondag 28 april houdt Runnersclub Lieshout de 26e Oranjeloop tijdens haar 25-jarig bestaan.
Vorig jaar stond voor het eerst de ouder-kindloop op het programma. Dit onderdeel keert terug in een iets gewijzigde vorm. Daarna volgt de Oranjeloop over verschillende afstanden te weten: de 5-10-15 km en de halve marathon. Vanaf 9.30 uur kunnen kinderen, én ouders, zich inschrijven voor de ViaViela Ouder-kindloop of scholierenloop. Dit kan bij de inschrijftent op de Kiosk. Deelname kost 1 euro per loper.

Deelnemers aan de Oranjeloop kunnen zich op de dag zelf tussen 9.30 uur en 10.30 uur inschrijven in sporthal “De Klumper”, Papenhoef 2, 5735BS in Lieshout. Deelname kost 7 euro, eventuele huur van een chip is 2 euro extra.
Het programma ziet er als volgt uit:
9.50 uur: Warming-up voor de jeugdige lopers en ouders door Maike van Veggel: kinderfysiotherapeute en hardlooptrainster bij Runnersclub Lieshout.
10.00 uur: Start ViaViela Ouder-kindloop in het centrum van Lieshout. Kinderen tot en met 6 jaar lopen samen met een ouder, of die snelle buurman/vrouw, een afstand van 400 meter. Deze loop wordt gevolgd door de scholierenloop. Kinderen van 7-8 jaar lopen eveneens 400 meter. De groep vanaf 9 jaar tot en met 12 jaar overbrugt een afstand van 800 meter. Alle deelnemers ontvangen een herinnering en voor de eerste 3 jongens en meisjes op elke afstand én van elke leeftijd is er iets extra’s!
11.00 uur: Het startschot van de Oranjeloop wordt gegeven door burgemeester Ubachs. De eerste drie lopers van alle afstanden ontvangen een prijs. Daarnaast wordt verbetering van het parcoursrecord beloond met 50 euro.

Extra feestelijk wordt deze dag doordat er op verschillende plekken langs het parcours muziek klinkt. De kinderen kunnen genieten van het springkussen of zich laten schminken. En met ballon, een kopje koffie én een lekkere wafel van het Roparun-team is de Oranjeloop dit jaar nog leuker!
Meer informatie is te vinden op onze site: www.runnersclublieshout.nl.
Voorinschrijven kan op www.inschrijven.nl tot en met woensdag 24 april.
Het e-mail adres voor vragen is: oranjeloop@hotmail.nl