Afbeelding

Morgen Weidegangfeest Brabantse Kluis

NULL

Morgen Weidegangfeest Brabantse Kluis


Aarle-Rixtel - De leukste dag van het jaar staat voor de koeien van De Brabantse Kluis voor de deur. Ze staan te trappelen om van stal te mogen, heerlijk de frisse weide in. Hun geduld wordt morgen beloond, tijdens het jaarlijks terugkerende Weidegangfeest.

Deze dag bij de Brabantse Kluis is voor de Laarbeekse inwoners een heuse traditie geworden. Duizenden mensen komen jaarlijks een kijkje nemen. De koeien mogen weer naar buiten en kunnen lekker gaan genieten van het gras. Voor de bezoekers zijn er naast dit gebeuren nog heel veel activiteiten meer op het terrein, waar iedereen zich met gemak de hele dag kan vermaken.

Zo mogen bezoekers op de gemoedelijke binnenplaats de kalfjes melk geven en kunnen ze kijken naar dans en zang optredens. Op het grote evenemententerrein is het aanbod zo groot, dat het voor de bezoekers een lastige keuze wordt waar ze moeten beginnen. Zowel voor kinderen als voor volwassenen zijn er talloze activiteiten.

Kinderen kunnen bijvoorbeeld een duik nemen in de maïsbak, zichzelf verstoppen in het strodoolhof of naar grote hoogte gaan in de Vliegende Hollander. Maar ook een ritje op een tractor, spelen op de grote zandberg of een vlucht op het vliegend tapijt is mogelijk.

Nieuw dit jaar voor de volwassenen is een demonstratie van racepaarden. Deze beesten gaan de strijd met elkaar aan! Er zijn daarnaast veel kraampjes met een divers aanbod. Bekijk het ambacht van een klompenmaakster, zie een echte dikbilkoe van dichtbij of proef een lekker tomaatje. Ook oude en nieuwe landbouwmachines zijn volop aanwezig. Op het Peelplein worden gemeentes en projecten uit de omgeving op een leuke manier aan de bezoekers voorgesteld. Nieuw is het agrarisch plein. Hier kunnen de bezoekers een kijkje nemen in de wereld van de agrariërs uit de omgeving. Kortom: er is voor ieder wat wils!

De dag duurt van 11.00 tot 18.00 uur. Om 14.30 uur gaan de koeien in de wei. De entree is €3,50 (kinderen tot twee jaar zijn gratis). De Brabantse Kluis ligt aan de Kloosterdreef 8 in Aarle-Rixtel.