Laffe roofoverval op het Heuvelplein

NULL

Laffe roofoverval op het Heuvelplein


Beek en Donk – Op het Heuvelplein heeft rond 12.15 uur een roofoverval plaatsgevonden. Hierbij zijn drie vrouwen en een man opgepakt door de politie.

De overval gebeurde bij Herenkapsalon Hendriks voor de deur. Een getuige vertelt: “Ik zat hier te wachten, totdat ik geknipt zou worden. Theo Hendriks – de eigenaar van de kapsalon – liep naar buiten. Ik zag dat hij aangesproken werd door drie jonge vrouwen. Even later lag zijn beurs op de grond en liepen de vrouwen weg richting de Smalleweg.”

“Volgens de getuige vertelde Theo dat de drie verdachte vrouwen hem aangesproken hadden om te tekenen voor iets en vroegen daarvoor een kleine bijdrage. Op het moment dat Theo zijn portemonnee tevoorschijn haalde, grepen de vrouwen deze uit zijn hand. De beurs viel op de grond en de vrouwen liepen weg.” Hoeveel geld er buit is gemaakt, is nog onbekend.

Een vierde verdachte (een man) zat te wachten in een auto op de Smalleweg. De getuige vertelt: “De groenteman – buurman van de kapsalon – belde de politie. Deze kwam gelukkig net aanrijden. Ondertussen blokkeerde een pakketbezorger van PostNL de auto waar de verdachte in zat te wachten.” 

De man en één vrouw werden meteen aangehouden. De twee andere vrouwen zetten het op een lopen, maar werden ook opgepakt. Zij zijn alle vier meegenomen naar het politiebureau.