Vijfde editie Kunstroute Laarbeek

NULL

Vijfde editie Kunstroute Laarbeek


De vijfde editie van Kunstroute Laarbeek wordt zaterdag officieel geopend in 't Oude Raadhuis in Beek en Donk.

‘Fier en Vrij’ is de titel die dit jaar aan de kunstroute gegeven is. ‘Fier’ slaat op het feit dat de organisatie trots is op de Laarbeekse kunstenaars. ‘Vrij’ staat voor de stimulatie om dit jaar de vijfde editie van de Laarbeekse kunstroute, als kunstenaar naar eigen idee iets extra’s te doen.

Dit resulteerde in ‘Kunst Extra’, met gast kunstenaars uit binnen- en buitenland of gasten met een geheel andere discipline, zoals zang en dans, een beeldhouwsymposium, maar ook de start van een kunstuitleen, verloting van verschillende kunstwerken onder de bezoekers en tijdens de kunstroute op diverse locaties aantrekkelijke aanbiedingen.

In de dorpen Mariahout, Beek en Donk, Aarle-Rixtel en Lieshout stellen maar liefst 20 Laarbeekse kunstenaars samen met een aantal gasten hun werken tentoon. Onder de deelnemende kunstenaars zijn verschillende nieuwe gezichten, terwijl oude bekenden in de afgelopen 2 jaar natuurlijk niet stil hebben gezeten!

Voor, tijdens en na de kunstroute is er een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende Laarbeekse kunstenaars in het “Oude Raadhuis”, Heuvelplein 8 te Beek en Donk. Op onze website www.kunstroutelaarbeek.nl krijgt u alvast een voorproefje van wat Laarbeek tijdens deze Kunst Extra route heeft te bieden. Zowel de overzichtstentoonstelling als onze website geven u de mogelijkheid te bepalen wat u wilt zien en wie u wilt bezoeken.

De flyer met de routekaart en een korte beschrijving van de kunstenaars is te verkrijgen bij de kunstenaars in het atelier, het Oude Raadhuis, bij diverse VVV kantoren, kunstcentra en bibliotheken in de regio en is ook te downloaden. De ateliers zijn herkenbaar aan de Laarbeekvlag en bovendien zal de routekaart en de extra aangebrachte kunstrouteverwijsborden u op de juiste plaats brengen.

De organisatie nodigt u graag uit voor deze bijzondere kunstroute op zaterdag 4, zondag 5, zaterdag 11 en zondag 12 mei. In ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk is in de weekenden van zaterdag 27 april tot en met zondag 19 mei de overzichtstentoonstelling van ‘Kunstroute Laarbeek 2013’ te bezichtigen. Wethouder van Maatschappelijke Ontwikkeling, Joan Briels, zal op 27 april de tentoonstelling officieel openen.