Opening toerseizoen met Gouwe Ouwe Rit

NULL

Opening toerseizoen met Gouwe Ouwe Rit


Aarle-Rixtel - Het toerseizoen van Nederlands grootste oldtimer bromfietsclub "De Bromvliegers" wordt geopend met de Gouwe Ouwe Rit vanuit Aarle-Rixtel op zondag 28 april. De tocht gaat over mooie en rustige Brabantse wegen. Met een goedverzekerde bromfiets of Solex van tenminste 20 jaar oud kan eenieder deelnemen aan deze toertocht.

De inschrijving van deze toertocht voor oldtimer bromfietsen en rijwielen met hulpmotor vindt op een andere locatie plaats als wat men gewend is. Tussen 09.00 en 10.30 uur kunnen deelnemers inschrijven bij Sporthal De Dreef aan de Duivenakker 76 in Aarle-Rixtel. Het inschrijfgeld bedraagt 7 euro, dit is inclusief consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een herinnering voor aan de bromfiets, dit zolang de voorraad strekt. Voor de tiende keer strijken de liefhebbers van oldtimer bromfietsen en rijwielen met hulpmotor neer in Aarle-Rixtel. Organisator Henk van Lierop is één van de vele leden uit Laarbeek die bij de Laarbeekse bromfietsclub is aangesloten (met 450 leden over heel Nederland). Hij is blij dat er in zijn gemeente gestart gaat worden. "Wij zijn blij met deze rit die sinds 2004 deel uitmaakt van de zogenaamde "Brabantse Bromfiets Dagen". Tijdens het toerseizoen worden er toertochten op verschillende locaties georganiseerd zodat de meeste leden wel een toertochtje in zijn/haar buurt kan meerijden. Ook niet-leden zijn welkom om deel te nemen aan de tochten. De organisatie heeft een route gemaakt door het Brabantse landschap over een afstand van ongeveer 75 kilometer."

Bij mooi weer verwacht de organisatie rond de 300 deelnemers. Publiek is van harte welkom om te komen genieten van de aanwezige oldtimers. Vanaf 09.00 uur verzamelen de bromfietsliefhebbers zich bij sporthal De Dreef, de start is om 11.00 uur. Vanaf 14.30 uur worden de bromfietsen en Solexen weer terug verwacht in Aarle-Rixtel. Belangstellenden zijn welkom om te komen kijken en genieten van de Zündapps, Kreidlers, Puchs Solexen enz. Meer info: Henk van Lierop, tel. 0492-463210 of www.bromvliegers.nl