Afbeelding

Overzichtstentoonstelling Kunstroute Laarbeek geopend

NULL

Overzichtstentoonstelling Kunstroute Laarbeek geopend


Beek en Donk – Met muzikale zang en pianospel van Neeltje Prick en een welkomstwoord door wethouder Joan Briels werd de vijfde editie van Kunstroute Laarbeek zaterdagmiddag officieel geopend. Dit gebeurde in het Oude Raadhuis in Beek en Donk, waar men tot en met 19 mei elk weekend de overzichtstentoonstelling van de kunstroute kan bezoeken.
 
Het is alweer de vijfde editie van dit evenement, dat om het jaar plaatsvindt. ‘Fier en Vrij’ is deze keer het thema. Wethouder Joan Briels opende het evenement: “Het klinkt raar, maar ik weet nu al dat de kunstroute een succes wordt. ‘Fier en vrij’ vind ik een heel mooi gekozen thema. Ik ben ook fier. Fier is een mooi woord. Ik ben fier op de organisatie, fier op de kunstenaars en fier op Laarbeek. Ook ‘vrij’ vind ik mooi gekozen. We leven in een samenleving waarin een kanteling plaatsvindt. Daar hebben we ‘vrijdenkers’ voor nodig, zoals kunstenaars.” Voorzitter Gerard van de Wijdeven benadrukt dat ‘vrij’ ook met een andere reden gekozen is. “Kunstenaars trekken zich vaak niet zoveel aan van wat anderen van hun kunstwerk vinden. Een kunstenaar voelt zich vrij om te maken wat hij/zij wil. En dat is mooi”, aldus de voorzitter.

Kunstroute Laarbeek is te bezoeken in de weekenden van 4 en 5 mei en 11 en 12 mei, alle dagen van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op www.kunstroutelaarbeek.nl staan alle kunstenaars vermeld en kan men een routekaart downloaden.

Lees donderdag meer over de vijfde editie van Kunstroute Laarbeek in De MooiLaarbeekKrant.