Koninginnedagactiviteiten Aarle-Rixtel

NULL

Koninginnedagactiviteiten Aarle-Rixtel


Aarle - Rixtel - Er zijn dit jaar in Aarle-Rixtel weer diverse Koninginnedagactiviteiten te doen.

Koninginnenacht bij De Vrienden en Deja Vu
De festiviteiten beginnen op maandagavond 29 april in de Aarlese horeca.
Bij ‘Deja Vu’, dat vanaf 20.00 uur open is, treedt de coverband Trackdrop op. Het repertoire van Trackdrop bestaat uit stevige rockhits en swingende ‘gouwe ouwen’. De band brengt onder andere covers van Anouk, Pink, Kings of Leon, U2 en Pearl Jam ten gehore. Ook ontbreken swingende nummers van Ray Charles, Johnny Cash en Elvis niet.
Dorpscafé ‘De Vrienden’ houdt vanaf 22.00 uur tot diep in de nacht de Prins-Pils-night met dj Nicky Netten.
Bij beide is de entree gratis.

Vrijmarkt op het kerkplein
Dinsdag 30 april start op het kerkplein een vrijmarkt voor en door basisschoolkinderen van 10.00 – 12.00 uur. Iedereen kan hier speelgoed, boeken, cd’s en allerlei spulletjes verkopen of andere leuke dingen verzinnen.
Er kunnen ook diverse spelletjes gedaan worden, zoals spijkerpoepen, eierlopen, blikgooien, koekhappen of proberen de bal door het kleinste gat te schieten of te slaan. Ook zal dit jaar weer een afvaardiging van de scouting aanwezig zijn en een en ander van hun activiteiten laten zien. Wie er eens echt koninklijk uit wil zien, kan zich (samen met broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes) in stijl laten fotograferen. De troonsafstand van koningin Beatrix (10.00-10.30 uur) is op groot scherm te zien bij café De Vrienden.

Fietsenoptocht met harmonie
Aansluitend is er om 12.30 uur een versierde fietsenoptocht, onder begeleiding van harmonie ‘De Goede Hoop’. Deelnemers kunnen zich van 10.30 tot 12.00 inschrijven bij de jury.
We hopen natuurlijk dat er veel publiek langs de weg staat en dat veel mensen de vlag uithangen. De optocht start bij dorpscafé De Vrienden en gaat door de Dorpsstraat, de Mariastraat, de Bosscheweg, de Klokstraat, de Kouwenberg en tenslotte weer terug naar het kerkplein. Voor iedere deelnemer ligt een verrassing klaar. De mooiste, gekste en leukste fietsen verdienen bovendien een prijs.

Voetballen en ander vermaak op sportpark De Hut
’s Middags vanaf 13.30 uur zijn er op sportpark De Hut allerlei activiteiten voor kinderen, zoals een spelenkermis, luchtkussens, huifkarrentocht, schminken en penaltyschieten. Verder kan ieder kind meedoen aan de ballonnenwedstrijd. Voor degenen wiens ballon de grootste afstand heeft overbrugd, zijn leuke prijzen beschikbaar.
Daarnaast zijn er voetbalwedstrijden voor 6 t/m 14-jarigen op klein veld, uiteraard ingedeeld per leeftijdscategorie.
Voor jong en oud is er ook gelegenheid om jeu-de-boules-wedstrijden te spelen. Jeu de boules club Du Tie Ut zorgt voor speluitleg en begeleiding. De beëdiging en inhuldiging van Koning Willem-Alexander (14.00 – 15.30 uur) is op groot scherm te volgen bij ASV. Zo kan iedereen dus aanwezig zijn bij de diverse activiteiten, zonder dat men iets hoeft te missen van de officiële gebeurtenissen in Amsterdam.

Live optredens bij OJA
Bij OJA kan men ‘s middags terecht voor veel muziek, een hapje en een drankje. Vanaf 14.00 uur treden diverse bands live op. Voor de kleintjes zijn er een springkussen en snoepzakken.

Van 14.00 – 15.00 uur treedt de Aarlese formatie Juicy Flavour op. Zij spelen catchy popsongs met in elk nummer een knipoog naar een ander genre. Met een beukende bas, schreeuwende gitaren en elektrodrums wordt er sowieso gezorgd voor een knallend feestje!

Van 15.45 – 17.15 uur speelt Flower Cult. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een tribute- band die muziek van The Cult ten gehore brengt. Zij stonden in de halve finale van het nationaal bekende ‘Clash of de coverbands’.

Als laatste treden op de Thumbling Go Go’s. Van 17.45 – 19.15 uur spelen zij energieke, gemene, naar psychobilly lonkende rockabilly. Zelf geven ze de voorkeur aan de term powerbilly of 1950’s punk met surf, blues en zelfs country invloeden waarbij de basis elementen volledig in takt worden gelaten.