Jos van den Heuvel nieuwe Laarbeekkoning

NULL

Jos van den Heuvel nieuwe Laarbeekkoning


Aarle-Rixtel - Op zondagmiddag 28 april vond het jaarlijkse koningsschieten van de Laarbeekse gildes plaats. Deze keer werd het georganiseerd door het St Margaretha gilde uit Aarle-Rixtel, beter bekend als “de rooi schut”. Op hun terrein aan de Havenweg waren alle collega’s uit Laarbeek uitgenodigd.

Het Sint Antonius en Leonardus-gilde uit Beek en Donk, evenals het St. Servatiusgilde uit Lieshout gaf acte de présence, maar aanwezig waren ook de naaste collega’s van het Onze Lieve Vrouwe-gilde uit Aarle-Rixtel, ook wel bekend als “de blauw schut”.

Vanaf 2007 is er met elkaar afgesproken, dat er een jaarlijkse wedstrijd zou plaatsvinden, waarbij één schutter koning van Laarbeek kan worden. Ook in het gilde zelf wordt geschoten om een koning. Sommige gildes schieten elk jaar, andere doen dit om de drie jaar. De Laarbeekkoning heeft de verplichting Laarbeek te vertegenwoordigen. Deze functie krijgt hij voor één jaar. De vijf jaren daarop volgend mag hij niet meer mee schieten om dit koningschap.

Veel sneller dan verwacht, klonk er zondagmiddag gejuich. Jos van den Heuvel schoot de vogel omlaag. De gelukkige en dus aspirant-Laarbeekkoning blijkt Jos van den Heuvel te zijn, de hoofdman van “de blauw schut” uit Aarle-Rixtel. Erg gelukkig ondergaat hij de ceremonie, die hoort bij het voorbereiden op het koningschap.

Kijk voor foto's hieronder.

Lees donderdag het gehele verslag in De MooiLaarbeekKrant.