Dorpsraad Lieshout zoekt 'handige' vrijwilligers

NULL

Dorpsraad Lieshout zoekt 'handige' vrijwilligers


Lieshout - Zit er een gaatje in die ene fijne trui, is de stoelpoot kapot of werkt het koffiezetapparaat niet meer zoals het hoort? Dan ben je bij het Repair Cafe aan het juiste adres. Mensen klussen en praten samen tijdens ‘Repair Cafe’. Een initiatief dat ondersteund wordt door Dorpsraad Lieshout.

Het Repair Cafe begint steeds meer een hype te worden binnen Nederland en in juni is er voor het eerst een bijeenkomst in Lieshout. De intentie van een Repair Cafe is dat mensen kennis en ervaring uitwisselen met elkaar tijdens het maken van kapotte spullen. Deze kapotte spullen kunnen misschien wel gemaakt worden en daardoor langer gebruikt worden. Dit zorgt voor minder verspilling en een milieubewuster bestaan. Het Repair Cafe is vooral een sociaal gebeuren, het is niet de bedoeling dat je de kapotte spullen aflevert en later weer op komt halen. Je leert je spullen zelf te maken.

Het eerste Repair Cafe zal plaatsvinden op een woensdagmiddag in juni. Dorpsraad Lieshout is momenteel nog op zoek naar vrijwilligers die hun kennis en ervaring willen inzetten om mensen te leren en te helpen bij het maken van hun kapotte spullen. Mocht je twee rechterhanden hebben en graag een middag of avond willen doorbrengen in het Repair Cafe, dan kun je jezelf aanmelden via de website van Dorpsraad Lieshout: www.dorpsraad-lieshout.nl.

De Dorpsraad Lieshout wil het evenement iedere 2 maanden organiseren en is hiervoor ook nog op zoek naar een of meerdere vrijwilligers. Vanavond is er een eerste bijeenkomst georganiseerd voor de vrijwilligers die mee gaan helpen.