Een voorproefje op de Zeskamp

NULL

Een voorproefje op de Zeskamp


Beek en Donk - Het zeskampweekend belooft weer een spectaculair weekend te worden. Inmiddels hebben 40 teams zich opgegeven voor de scholenzeskamp en 30 teams voor de dorpszeskamp. Het evenement vindt plaats op 15 en 16 juni op het KPJ-terrein. Ook Zwinkslag mag niet vergeten worden, met dit jaar een optreden van de band BZB.

Om alvast een voorproefje te geven, beschrijft de organisatie in dit artikel alvast een aantal spelen. De spelen tijdens de Zeskamp zijn zo ontworpen dat ze genoeg lef, behendigheid en doorzettingsvermogen van de deelnemers vragen.

Bij het eerste spel zal er vooral aanspraak gemaakt worden op het evenwichtsgevoel van de deelnemers. Het is de bedoeling dat één deelnemer op een plateau staat, waarbij de overige deelnemers dit plateau naar de overkant van de waterbak trekken. Lukt het de deelnemer om aan de overkant van de waterbak te komen zonder te vallen?

Er is ook een krachtspel. Bij dit spel is het de bedoeling dat de deelnemers een parcours afleggen met gevulde jerrycans. In het parcours zitten een aantal verrassende effecten. Voor ieder goed afgelegd rondje krijg je één punt. Ook bij de kruiwagenrace moeten de deelnemers een parcours afleggen. Deze keer alleen als kruiwagen: een levende kruiwagen! Eén deelnemer houdt de voeten vast van de andere deelnemer, de andere deelnemer heeft in zijn handen een wiel waarmee ze de kruiwagen vormen. Ook in dit parcours zullen een aantal obstakels en hindernissen zitten die de deelnemers af moeten leggen.

Wil je op de hoogte blijven van de Zeskamp? Volg hen dan op Twitter @ZeskampBenD of houdt de Facebook-pagina in de gaten. Hierop is alle informatie terug te vinden, evenals foto’s en updates met betrekking tot de voorbereidingen. Binnenkort wordt er een winactie geplaatst, waarbij gratis kaartjes voor Zwinkslag te winnen zijn.