Mariahout viert 80-jarig bestaan

NULL

Mariahout viert 80-jarig bestaan


Mariahout - Eind mei bestaat Mariahout tachtig jaar en dat viert het dorp van 24 tot en met 26 mei met diverse activiteiten. Dit feestweekend is een initiatief van de gezamenlijke Mariahoutse buurtverenigingen.

Het weekend opent op vrijdag 24 mei in het buurthuis met een dialectenavond. 'Taalduizendpoot' Wim Daniëls treedt op, even als cabaretgroep Dè Vèlt Op. De dag erna staat in het teken van twee dorpszeskampen op het Oranjeplein. De dag begint met een jeugdzeskamp. Deze is voor de Mariahoutse jeugd van groep 8 tot en met 15 jaar. 's Middags gaan de tien buurtverenigingen van Mariahout de strijd met elkaar aan. De deelnemers worden getest op hun sportieve kunnen, door deelname aan diverse behendigheidsspellen. 's Avonds gaat de strijd door in het buurthuis. Dit gebeurt in de vorm van enkele quizrondes met gezellige muziek erbij. Tot slot wordt de winnende buurtvereniging bekendgemaakt.

Zondag 26 mei begint met een Heilige Mis in het Openlucht Theater. Bij slecht weer vindt de mis in de Mariahoutse kerk plaats. Na de mis is er koffie of thee voor alle aanwezigen. Vanaf het middaguur is er van alles te doen en te zien in en rond het Openlucht Theater. Vooraan op het Oranjeplein kunnen kinderen spulletjes kopen en verkopen tijdens een kindervlooienmarkt. Verderop op het Oranjeplein staan oude tractoren en landbouwwerktuigen en tonen Mariahoutse vrachtwagenchauffeurs hun truck.

In het Openlucht Theater is er een Open Podium waar groepen of individuelen optredens en demonstraties kunnen geven. Rond het paviljoen zijn kinderspelen opgesteld. In de Mariastraat is een braderie en hobbymarkt.
Deze braderie biedt verenigingen, hobbyisten, verzamelaars en bedrijven de mogelijkheid om een kraam te huren (€17,50 per kraam). Gegadigden kunnen hiervoor tot uiterlijk 16 mei contact opnemen via e-mailadres mariahout80@hotmail.com. Geef ook aan wat u aanbiedt in de kraam.

Al met al wordt het weer een gevarieerd weekend met activiteiten voor jong en oud!