Geslaagd Europees Kampioenschap RC De Oude Molen

Sportnieuws

Geslaagd Europees Kampioenschap RC De Oude Molen


Beek en Donk - In het Italiaanse Modena reden 17 leden van RC De Oude Molen prima wedstrijden tijdens het Europees Kampioenschap Showrijden op rolschaatsen. Het niveau van de wedstrijden was enorm hoog, waarbij de Italianen en de Spanjaarden de toon zetten, en er met de titels vandoor gingen. De nummers van RC De Oude Molen bleven prima overeind, en de teams vonden goede aansluiting bij de rest van Europa.

Abstracte thema’s, veel vaart in de nummers, met ingewikkeld voetenwerk en heel veel verrassende bewegingen. Dat waren kortgezegd de kenmerken van veel winnende nummers bij dit EK. Wat dat betreft pasten de thema’s en uitwerking van RC De Oude Molen prima bij de Europese concurrentie. Maar het valt niet mee op te boksen tegen teams die dagelijks kunnen trainen op grote banen. De faciliteiten waar sommige landen over kunnen beschikken is niet te vergelijken met de kleine baan waar het team in Nederland traint.

Het Jeugdteam reed zich met Color the Music naar de 10de plaats. De verdiende punten waren netjes, en de verschillen klein. Het Jeugdteam van De Oude Molen was het enige jeugdteam wat door de Bond geselecteerd was voor deelname. Van het Kwartet daarentegen reden er 3 Nederlandse teams. Het abstracte Fragile Emotions werd door de jury zeer hoog gewaardeerd, en bereikte de beste plaats van de Nederlandse kwartetten. Ook de Kleine Groep reed een uitstekende wedstrijd. Dit team reed met 1 persoon minder, door een blessure net voor het vertrek naar Italië. Met 11, in plaats van 12 rijden levert net wat problemen in de uitgezette choreografie van het nummer. Dat er desondanks punten in de 8 verdiend werden was een super prestatie van deze Kunstrijders. Een mooie 12de plaats was het resultaat.

Voor alle deelnemers was het een super ervaring om aan dit EK deel te nemen. Naast de sportieve strijd was er ook tijd voor ontspanning en het versterken van de teams. Voor trainers en kunstrijders was er veel te zien en zijn er veel ideeën opgedaan voor nieuwe nummers, kleding en technieken. Er kan nu even uitgerust worden, maar dan is het snel weer trainen en nieuwe nummers maken. Volgend jaar wordt het EK in Nederland in Almere gereden. Natuurlijk hoopt RC De Oude Molen ook daar bij te mogen zijn. Meer informatie is te vinden op de website: www.rcdeoudemolen.nl