Afbeelding

Laarbeek in de ban van populaire Facebookpagina

NULL

Laarbeek wordt massaal lid van populaire Facebookpagina

Populaire Facebookpagina Je bent een .. als je .. brengt mensen en herinneringen samen.

Laarbeek - Je bent een Beek en Donkenaar als je … als (oud-) Beek en Donkenaar lid bent van deze groep op Facebook. De groep bestaat inmiddels nog maar een half jaar en telt al ruim 1200 leden.

Beheerder van deze site, Paul van Eerd uit Beek en Donk legt het idee uit: “Ik kreeg een tip van een vriend uit Uitgeest, hij was daar lid van de groep op Facebook. Hij gaf me de middelen om dit te beginnen en ik heb toen 7 bekenden uitgenodigd om lid te worden van deze groep. Vervolgens liep alles vanzelf. Op donderdagmiddag hadden we 22 leden en op donderdagavond al 200! Momenteel zijn er ruim 700 foto’s geplaatst en meer dan 1200 mensen lid. Eén van de mooiste gebeurtenissen was het verhaal over een man die jaren geleden onder een vrachtwagen is meegesleurd en het heeft overleefd. Deze man is zelf lid geworden van de groep en heeft zijn verhaal nog eens gedaan”.

Afgelopen zaterdag heeft van Eerd ook voor de andere kernen gelijksoortige pagina’s gemaakt. Nu bestaan er dus pagina’s voor de mensen uit iedere Laarbeekse kern. Je bent een Aarle-Rixtelnaar als je.. werd razendsnel populair en telt al 250 leden na iets meer dan één dag. Hetzelfde geldt voor Lieshout. Je bent een Lieshoutenaar als je.. telt al bijna 300 leden na één dag. Je bent Mariahoutenaar als je .. wordt ook al gevonden door de Mariahoutenaren en telt momenteel 20 leden. Van Eerd: “De groei van het aantal leden zegt iets over de saamhorigheid”.

Van Eerd hoeft er zelf niet veel voor te doen: “De groep wordt gemaakt door de mensen zelf. Door zelf leuke anekdotes en interessante foto's te plaatsen lok je ook weer mooie reacties op en gaan herinneringen weer leven. Vooral de klassenfoto’s en schoolfoto’s van vroeger doen het goed. Het hele gebeuren draait om het herkennen van gebeurtenissen en personen.” En zo zij het. Na slechts een dag zijn er op de drie nieuwe pagina’s gezamenlijk al 75 foto’s en honderden reacties geplaatst.

Van Eerd vindt echter niet dat hij de persoon is om de pagina’s en dus groepen uit de andere kernen van Laarbeek te beheren. “Dat is niet aan mij als Beek en Donkenaar om die groepen te beheren. Als iemand enthousiast daarin is en met regelmaat erin wil kijken, dan komt het wel goed. Je bent er weinig tijd mee kwijt”.

Van Eerd wil met zijn pagina’s de andere dorpen uit Laarbeek enthousiast maken en op deze manier proberen om van Laarbeek meer één te maken. Als u interesse heeft om de Facebookpagina uit uw dorp te beheren, kunt u contact opnemen met Paul van Eerd via Facebook.