Renovatie speelplaats Bernadetteschool

Onderwijs

Renovatie speelplaats Bernadetteschool


Mariahout - Samen met de gemeente Laarbeek en schoolbestuur Stichting de Eenbes gaat basisschool Bernadette haar speelplaats renoveren en een heel ander aanzien geven. 

De tegels van de speelplaats zijn op een groot aantal plaatsen helemaal versleten. Er dreigen zelfs gevaarlijke situaties te ontstaan. De gemeente heeft daarom besloten om het gehele tegelveld opnieuw te laten bestraten. Voor de school is het tegelijkertijd een mooie gelegenheid om de inrichting aantrekkelijker en uitdagender te maken voor de kinderen. Zo zal op de aanlooproutes naar school, het middengedeelte van het pad, voorzien worden van rode tegels. De rode tegels leiden de kinderen naar de speelplaats en naar de ingang van de school.

Op de speelplaats worden 2 rode vakken aangebracht van elk 100 m2 meter, zij hebben de grootte van een are. De kinderen kunnen op deze manier een beeld vormen van oppervlaktematen. De blauwe cirkel krijgt in het middelpunt een nieuwe korfbalpaal. De cirkel geeft de mogelijkheid tot het berekenen van de oppervlakte van een grote cirkel. De speelplaats van de onderbouw krijgt op het tegelvlak een echt verkeersplein. De jongste kinderen kunnen daarop spelen met de karren en fietsjes en er kan echt verkeersles gegeven worden.

De school moet zelf zorgen dragen voor de bekostiging van de speeltoestellen. Dankzij de inzet van veel ouders en kinderen op de kerstmarkt is er een flink bedrag opgehaald. Ook hebben plaatselijke middenstanders een mooi bedrag gesponsord. ‘Zorg Om Het Dorp’ heeft dankzij sponsoring van RABO-bank Peel Noord een riante bijdrage geleverd. De oudervereniging heeft niet alleen een grote donatie gedaan ook zij zullen zorgen voor de noodzakelijk mankracht bij het plaatsen van de speeltoestellen.

Bij de keuze van de speeltoestellen is er gekeken naar de omgeving van de school. Met natuurlijke materialen is er al een grote evenwichtsbalk gemaakt en een wigwam van wilgentenen. In hetzelfde vak wordt een klimklauterbaan van veelal natuurlijk materiaal gemaakt. Als het geheel afgerond is kunnen de kinderen genieten van een veilige en aantrekkelijk ingerichte nieuwe speelplaats.