CDA draagt Tonny Meulensteen voor als lijsttrekker

Politiek nieuws

CDA draagt Tonny Meulensteen voor als lijsttrekker

Laarbeek - De afdeling Laarbeek van het CDA houdt maandagavond 27 mei haar algemene ledenvergadering. De vergadering vindt plaats in de instructieruimte op het erf van Tonny Meulensteen aan de Middenweg 4 in Beek en Donk. Aanvang is 20:00 uur. Rond 21.00 uur begint een lezing van Jochem Spoorendonk. Deze is ook toegankelijk voor niet-CDA leden.

Het bestuur van CDA afdeling Laarbeek draagt, unaniem, de huidige fractievoorzitter Tonny Meulensteen voor als nieuwe lijsttrekker voor de komende gemeentelijke verkiezingen te Laarbeek. Het is aan de leden tijdens de ALV van 27 mei om hiermee in te stemmen. Eventuele andere kandidaten voor het lijsttrekkerschap kunnen zich melden tot voor de ledenvergadering bij de secretaris. Kandidaten dienen lid te zijn van het landelijke CDA en woonachtig te zijn in Laarbeek.

Aansluitend op het huishoudelijk deel van de algemene ledenvergadering, waar onder andere de lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gekozen zal worden, houdt Jochem Spoorendonk een lezing over de aanpak van de georganiseerde criminaliteit in Brabant door middel van het programma Taskforce B5. In de Taskforce B5 werken het ministerie van Veiligheid en Justitie, de vijf grootste steden in Brabant, het openbaar ministerie, de nationale recherche, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en de drie Brabantse politiekorpsen nauw samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen. Aan de orde komen de integrale opsporing door politie/justitie, de bestuurlijke weerbaarheid van gemeenten en de Brabantse afpakteams.

Vorige week is de Taskforce nog in het nieuws gekomen met het nieuws van de ontmanteling van 22 hennepkwekerijen in Brabant. De grootste met ruim 1100 planten werd gevonden in Laarbeek. Jochem Spoorendonk zal met video’s en slides toelichten hoe een en ander in het werk gaat en ook aandacht besteden aan de gebeurtenissen die betrekking hebben op Laarbeek en de directe omgeving. Na de presentatie is gelegenheid tot vragen.

Voor eer informatie kunt u terecht bij de secretaris, Martijn Spoorendonk secretaris@cdalaarbeek.nl