Poolse man redt drenkeling

NULL

Poolse man redt drenkeling


Beek en Donk – De Pool Leszek Burakowski bedacht zich geen moment toen hij donderdagochtend 16 mei alleen een hoofd en twee handen boven het water zag spartelen in het kanaal. Hij trok zijn kleding uit en ging in boxershort te water om de man te redden.

Vroeg in de ochtend , 06:05 uur, fietste Leszek met zijn zus naar zijn werk, tomatenkwekerij Vereijken in Beek en Donk. Langs het kanaal fietsend zagen zij een man in het water liggen. Leszek riep naar een vrouw aan de andere kant van het kanaal, dat zij de ambulance moest bellen. Vervolgens trok hij zijn kleding uit en redde de drenkeling. Zijn zus heeft mee geholpen om de man op de kant te krijgen, omdat deze te zwaar was om alleen uit het water te krijgen. Zijn kleding heeft hij op deze man gelegd, terwijl zij wachtten op hulpverlening. De politie was als eerste ter plaatse en Leszek en zijn zus zijn naar hun werk vertrokken. De man was bij kennis toen hij op de kant lag. Hij is in het ziekenhuis opgenomen en het gaat goed met hem.

Afgelopen dinsdag werd Leszek in het zonnetje gezet op zijn werk. De politie was aanwezig om hem te bedanken voor zijn heldendaad en hij kreeg een mooie bos bloemen overhandigd.