Expositie 'Eten' in 't Oude Raadhuis

NULL

Expositie 'Eten' in 't Oude Raadhuis 

Beek en Donk - Ine Knapen, Ottolien Dirks, Wilma van Geldrop en Elly Vos exposeren in ’t Oude Raadhuis te Beek en Donk van 25 mei t/m 16 juni van 14.00 tot 17.00 uur met als thema ‘Eten’.

Ine Knapen begon 20 jaar geleden met edelsmeden in ‘De Wiele’ in Geldrop. Aanvankelijk waren de technische aspecten van het materiaal haar belangrijkste uitdaging. Later de combinatie met andere materialen. Een verhaal vertellen in een sieraad of het maken van een sieraad/object met als doel te provoceren, communiceren en soms schertsend te manifesteren met een combinatie van edelsmeedwerk/wegwerpmaterialen. Voor het onderwerp ‘Eten’, het thema van deze tentoonstelling, heeft zij veel gewerkt met porselein. Meer informatie over Ine Knapen en haar werk is te vinden op www.juweelkunst.nl

Wilma van Geldrop begon in 1987 met edelsmeden in ‘De Wiele’ in Geldrop. Haar hobby groeide al snel uit tot een passie. Vervolgopleidingen deed ze aan de Academie voor Schone Kunsten in St. Niklaas en St. Truiden. Haar doel is te verrassen en mensen uit te dagen om eens sieraden te dragen, gemaakt van andere materialen dan de gebruikelijke.
Voor deze tentoonstelling met als thema ‘Eten’ is ze met stoffen en haakwerk aan de slag gegaan. De uitstraling van haar sieraden laat vooral een grappig aspect zien.

Ottolien Dirks is van jongs af aan geïnspireerd door structuren. Zowel door ernaar te kijken, te voelen, als te onderzoeken van het materiaal. Ze heeft jasjes geweven, gebaseerd op iemands verhaal en vertaalde dat in verschillende materialen en kleuren. Daarna heeft ze objecten in vilt gerealiseerd met natuurlijke materialen, zoals rozenblaadjes, peulen en rietsigaren. Nu experimenteert ze met materialen uit de natuur, in combinatie met vilt en papier-maché.

Elly Vos werkt het liefst met de edelmetalen zilver en goud met (half)edelstenen, bloedkoralen en parels. Graag verdiept ze zich in structuren en systemen en ze ziet het als een uitdaging om deze om te zetten in een eigentijds en ‘aaibaar’ juweel. Zo ook voor deze expositie te Beek en Donk . Elly heeft zich laten inspireren door niet alleen het ‘eetbare’, maar ook door bijbehorende attributen, zoals tafelkleed en bestek. Ook is gebruik gemaakt van niet-eetbare materialen, zoals textiel en rubber. Een inspirerend en spannend recept: ‘Smakelijk eten!’ www.juwelencollectief.nl