Programma feestweekend Mariahout

NULL

Programma feestweekend Mariahout 


Mariahout laat het 80-jarige bestaan van het dorp niet onopgemerkt voorbij gaan. Vandaag (24 mei) barst het feestweekend los. De activiteiten gaan door tot en met zondagmiddag.

Vrijdag 24 mei
Om 20.00 uur opent burgemeester Hans Ubachs het feestelijke weekend. Daarna treden gedurende de avond tonprater Berry Knapen en amusementsgroep 'Dè Velt Op' op. De avond is gratis toegankelijk en vindt plaats in het buurthuis.

Zaterdag 25 mei
Zaterdagmiddag start de buurtzeskamp. Tien buurtverenigingen nemen het op het Oranjeplein tegen elkaar op. Deelnemers worden getest op hun sportieve kunnen, door allerlei behendigheidsspellen. 's Avonds vindt vanaf 19.30 uur in het buurthuis een verrassende quiz plaats. Dit in de vorm van diverse quizrondes en gezellige muziek, waarna uiteindelijk de winnende buurtvereniging bekend wordt gemaakt.

Zondag 26 mei
Zondag begint om 11.00 uur met een Heilige mis. Dit is in verband met het koude weer niet in het Openluchttheater, maar in de Mariahoutse kerk. Na de mis is er koffie en thee voor alle aanwezigen en brengt de harmonie een serenade. Ook wordt na de mis de Social Sofa van Mariahout onthuld.
Vanaf 12.00 uur zijn er van allerlei activiteiten op en rondom het Oranjeplein. In het Openluchttheater vindt een Open Podium plaats, waarbij allerlei optredens te zien zijn. Daarnaast is er een braderie, een kindervlooienmarkt en zijn er diverse tractoren en andere landbouwmachines te zien. Ook vinden er helikoptervluchten plaats.

De commissie van Mariahout 80 jaar verwelkomt iedereen graag tijdens dit heugelijke weekend in Mariahout.