Juni Watermaand 2013

NULL

Juni Watermaand 2013


Laarbeek – Ook dit jaar heeft Laarbeek de maand juni weer uitgeroepen tot Juni Watermaand. Tal van ondernemers, verenigingen en vrijwilligersorganisaties slaan elk jaar hun handen ineen om deze maand te laten bruisen van evenementen en activiteiten. Het is de hele maand juni feest in de gemeente Laarbeek, voor jong en oud. Daarbij staat alles in het teken van water.

Alle zeilen worden bijgezet om van Juni Watermaand, net als voorgaande jaren, een succes te maken. Er is de hele maand van alles te doen in de ‘Waterpoort van de Peel’. Van Kikkerconcert tot open tuinenroute en van een muzikaal waterspektakel tot dialectenfestival.

In samenwerking met Hogeschool de Kempel uit Helmond en in samenspraak met de basisscholen in Laarbeek is een waterlesprogramma in elkaar gezet. Het lesprogramma omvat een website (www.watermaand.nl) met daarop een uitgebreid menu aan activiteiten, wetenswaardigheden en opdrachten, welke allemaal zijn toegespitst op het thema water. Hierbij is geprobeerd om het thema water zo veel mogelijk te vertalen naar de gemeente Laarbeek. Binnen de gemeente heeft ‘het water’ immers een belangrijke rol en dus zijn er legio voorbeelden van hoe water in het dagelijkse leven een belangrijke rol speelt. Daarnaast wordt aan iedere basisschool in Laarbeek een waterkist overhandigd, met daarin allerlei praktische benodigdheden om in de klas waterproefjes uit te voeren. Omdat het lesprogramma bestaat uit een digitaal pakket en een praktische leskist kunnen de leerlingen zowel op school als thuis met het programma aan de slag gaan.

Dit jaar wordt ook aandacht besteed aan een goed doel, namelijk African Childcare. De Laarbeekse initiatiefnemers hiervan zijn recent gestart met een hygiëneproject, waarbij de kinderen bewust worden gemaakt van het nut van een goede watervoorziening; de hygiëne in het algemeen en het daaraan direct gekoppelde milieu. Door de kinderen nu in een vroeg stadium bewust te maken van het milieu in het algemeen en van schoon (drink)water in het bijzonder is dit volgens de stichting een goede investering die in de toekomst beslist haar vruchten zal afwerpen.

Juni Watermaand ondersteunt dit mooie kleinschalige initiatief met zichtbare resultaten van gedreven mensen. De kwaliteit en het belang van water staat in de Watermaand in het voetlicht. Niet alleen hier voor Laarbeek, maar juist ook voor daar, in Tanzania.

Meer informatie over het totale programma en alle evenementen en activiteiten van Juni Watermaand is te vinden op www.watermaand.nl. Daarnaast vindt u donderdag in De MooiLaarbeekKrant de Juni Watermaand-krant met daarin alle activiteiten, evenementen en overige relevante informatie omtrent Juni Watermaand.