Dorpsraad Lieshout start Repair Caf

NULL

Dorpsraad Lieshout start Repair Café 

Lieshout - Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes inzitten? Weggooien? Mooi niet. De Dorpsraad van Lieshout houdt woensdag 19 juni het allereerste Repair Café van Lieshout.

Op deze woensdag staan diverse vaklieden klaar, waaronder een elektricien, naaister, fietsenmaker, houtbewerker en iemand voor huishoudelijke elektrische apparaten. Bij allerlei mogelijke reparaties zullen zij gratis helpen. Er zijn ook gereedschap en materialen aanwezig. Wil je iets laten repareren? Neem dit mee naar het Repair Café. Alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad. De Dorpsraad wil door repareren het verkleinen van de afvalberg promoten. Het Repair Café is ook bedoeld om buurbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen.

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café sinds 2010 op regelmatige basis repareer-bijeenkomsten houdt. Sinds januari 2011 biedt de Stichting daarnaast ondersteuning aan lokale groepen in heel Nederland die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De Stichting ondersteunt ook het Repair Café in Lieshout. Het Repair Café wordt gehouden in het Dorpshuis aan de Grotenhof 2, tussen 13:30 en 16:00 uur.