ASV

Sportnieuws

ASV’33  5 Kampioen

Aarle-Rixtel - ASV’33 5 werd zaterdag 25 mei kampioen. In een spannende wedstrijd was ASV’33 de betere ploeg en won verdiend met 2-1. Zowel ASV’33 als Stiphout vooruit eindigde in de competitie op een gedeelde 1e plaats en moest er een beslissingswedstrijd aan te pas komen om de ware kampioen aan het licht te brengen. Middels een beter doelsaldo van 2 doelpunten mocht ASV’33 deze wedstrijd op eigen terrein spelen.

Wat normaal nooit is in de klasse van ASV’33 5, was er nu wel een scheidsrechter aangesteld door de KNVB, deze scheidsrechter helemaal komend uit Haelen floot een goede wedstrijd. Vanaf het begin was ASV’33 5 de betere ploeg en hield Stiphout Vooruit 5 onder druk. De kansen waren voor beide ploegen maar sporadisch aanwezig. Kevin Vesters van ASV’33 bracht na 30 min. met een afstandsschot de stand op 1-0 waarmee men de rust inging. Na 55 min. spelen bracht Hans Sprengers de stand op 2-0. Stiphout Vooruit kwam 5 min. voor tijd nog in de wedstrijd en bracht de stand op 2-1.

Het overwicht wat ASV’33 had was helemaal weg. Zij kwamen niet meer onder de druk van de tegenstander uit. De spanning was te snijden toen de scheidsrechter nog eens 9 min. blessuretijd in petto had. Uiteindelijk kwam het verlossende eindsignaal en kan ASV’33 5 zich kammpioen noemen. Op het vel sprongen de kurken van de champagneflessen in het rond. Met bossen bloemen en een Bavaria-Kampioenschaal kon het kampioensfeest beginnen. Ook in de kantine werd het kampioenschap fantastisch gevierd.