Uitreiking waterlesprogramma aan basisscholen

NULL

Uitreiking waterlesprogramma aan basisscholen 


Laarbeek – Wethouder Joan Briels reikte vrijdagmiddag aan de Laarbeekse basisscholen het waterlesprogramma uit. Dit is een educatief lesprogramma dat samengesteld is voor juni watermaand. 

“In Juni Watermaand vieren we feest. Er worden veel evenementen gehouden. Dat is natuurlijk leuk, maar water is niet alleen leuk, het is ook belangrijk. Daarom hebben we een educatief lespakket samengesteld. Zo maken we kinderen bewust met water”, aldus wethouder Joan Briels vrijdagmiddag.

Diverse leerlingen uit groep 5 en/of 6 en een aantal leerkrachten kwamen naar het gemeentehuis om het pakket op te halen. Het educatieve programma bestaat uit een digitaal lesprogramma en een watertas en- waterkist. Dit laatste bevat onder andere proefjes, waarbij kinderen leren wat er allemaal nog meer met water kan. Het digitale programma is in de vorm van een speciaal gemaakte website. Hierop staat veel informatie over water, maar ook diverse spelletjes en leuke weetjes. “Naast dat het lesprogramma in de klas behandeld kan worden, kunnen kinderen met het digitale programma ook thuis aan de slag”, aldus de wethouder.