Afbeelding

Jos Bekx presenteert zijn boek over het Wilhelminakanaal

NULL

Jos Bekx presenteert zijn boek over het Wilhelminakanaal


Lieshout - Jos Bekx presenteerde zaterdagmiddag in zijn huis ‘De Helenahoeve’, zijn boek ‘Wilhelminakanaal, Feiten en Herinneringen’.

Enkele jaren geleden kwam aspirant-burgemeester Hans Ubachs voor het eerst met zijn vrouw in Laarbeek. Bij de verkenning van de dorpen dacht hij aan de sfeerbeschrijving in de boeken van Toon Kortooms. Ubachs: “Een huisje bij een brug over een kanaal, dat is de ware ziel van de Peel zoals hij die beschrijft."

In dat huis woont Jos Bekx nu al 73 jaar. Het op 4 april 1923 opgeleverde kanaal werd aangelegd onder leiding van de heer Christiaan Lodewijk Schuller tot Peursen, die ‘bureauhoofd voor de aanleg van het Wilhelminakanaal’ als titel had. Jos Bekx had bij de presentatie van zijn boek behalve de burgemeester, ook een nazaat van deze Christiaan, namelijk de heer Walter Schuller, uitgenodigd. Daarnaast waren diverse leden van heemkundekring ‘Hof van Liessent’ aanwezig, die een belangrijke stimulans waren bij de totstandkoming van het boek.

‘Wilhelminakanaal, Feiten en Herinneringen’ is te verkrijgen voor €19,50 bij drogisterij Dio aan de Dorpsstraat en De Concurrent aan de Heuvel in Lieshout.

Lees donderdag het hele verslag in De MooiLaarbeekKrant.