Afbeelding

Ruim 700 deelnemers Laarbeekse Wandeltochten

NULL

Ruim 700 deelnemers Laarbeekse Wandeltochten


Laarbeek – Er is afgelopen weekend in Laarbeek heel wat afgewandeld. Zaterdag en zondag waren de Laarbeekse Wandeltochten. Ruim 700 mensen namen deel aan de tochten. Hiervan bijna 350 op zaterdag en 365 op zondag. Volgens de organisatie de drukste zondag sinds jaren. 

Bij de start en finish van de tochten – Brasserie/restaurant De Zwaan in Beek en Donk - staat een grote landkaart. “Zo houden we zo goed mogelijk bij waar onze lopers vandaan komen”, aldus Erna Krol, één van de organisatoren. Te zien is dat er deelnemers uit onder andere Zandvoort, Goes en Leiden meedoen. “Veel lopers komen hier oefenen voor de Kennedymars. Wij zijn aangesloten bij de KNBLO Wandelorganisatie Nederland, waardoor onze wandeltochten ook op internetsites en boekjes te vinden zijn. Maar de meeste deelnemers komen gewoon uit Laarbeek, hoor.”

De organisatie zette twee verschillende routes uit, één voor op zaterdag en één voor op zondag. Daarnaast bestond de keuze uit diverse afstanden: 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer. De meeste deelnemers kozen volgens Erna voor de 20 of 30 kilometer. De routes gaan voornamelijk door het buitengebied en over onverharde wegen.

Lees donderdag het hele verslag in De MooiLaarbeekKrant.