Afbeelding

Groep 8 van 't Otterke speelt 'Vermist!'

Onderwijs

Groep 8 van 't Otterke speelt 'Vermist!'


Beek en Donk - Alles in orde, ik zie niets wat er niet hoort. Zo begint de musical van groep 8 van ’t Otterke. Twee maanden aan voorbereiding zijn voorafgegaan aan de uitvoering, die plaatsvindt in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk.

De 17 kinderen hebben eerst auditie gedaan voor de verschillende rollen. Daarna werd er geoefend, zodat iedereen zijn of haar tekst vlekkeloos kent. Ook de decors zijn volledig door de kinderen zelf gemaakt, met natuurlijk een klein beetje ondersteuning van ouders en leerkrachten. En de kostuums tenslotte zijn ook zelf bedacht en bij elkaar gezocht. Aan alles kun je merken dat de musical echt van de kinderen zelf is.

Het verhaal gaat over een buurtfestival, waarbij de hoofdact vermist wordt. Dit komt een buurman goed uit, omdat hij een hekel heeft aan het festival en de bijbehorende geluidsoverlast. Hij hoopt dan ook dat het festival niet doorgaat. Het wordt even heel spannend als blijkt dat er zelfs een politiebericht wordt uitgevaardigd over de vermissing van de band. Komt de band wel op tijd om het festival goed af te sluiten? Uiteraard komt alles weer op zijn pootjes terecht als blijkt dat de band helemaal niet vermist is, maar de naam Vermist draagt.

Ruim 200 kinderen en de speciale gasten van dagbesteding Nieuwe Werf zijn muisstil als de musical begint. Anne Mertens van groep 8 geeft aan dat ze nu toch wel erg zenuwachtig is. Ook de gezichten van de kinderen zijn hier en daar wat gespannen. Ze laten zich echter hier niet door uit het veld slaan en zetten een mooie voorstelling neer. Het helpt ook dat groep 6 en 7 het koor vormen bij de verschillende liedjes en goed meezingen. Dat een microfoon het af en toe laat afweten, valt het publiek niet eens op. Als echte professionals wordt er door de kinderen doorgespeeld.

MooiLaarbeek maakte foto's van de voorstelling. Klik hier