Afbeelding

Jaccy van den Enden zet carri

NULL

Jaccy van den Enden zet carrière voort bij Sparta’25

ELI-aanvoerder keert terug op het oude nest

Beek en Donk – Jaccy van den Enden zet na zes seizoenen een punt achter zijn loopbaan bij ELI. Hij keert vanaf volgend seizoen terug bij de club waar hij begon en ook nog steeds actief is als begeleider en jeugdtrainer: Sparta’25.


Waarom heb je destijds gekozen voor een verblijf bij ELI?
“Ik speelde in de A1 van Sparta’25 en zou overgaan naar de senioren. Mijn vader (Rudy van den Enden) was al 2 seizoenen hoofdcoach bij ELI. Mijn oom Johan Slegers was assistent-trainer. Ik hoorde regelmatig goede geluiden over de sfeer en Johan heeft mij min of meer naar ELI getrokken. Ons pap wist niets van de overschrijving af. Hij kwam er pas achter toen hij mijn naam op de selectielijst zag staan!”

Hoe was jouw tijd in Lieshout?
“In totaal ben ik zes seizoenen actief geweest bij ELI. Al die tijd heb ik veel plezier gehad in het voetbal. Helaas heb ik mijn tijd bij ELI moeten afsluiten met een degradatie naar de 5e klasse. Bij ELI ben ik vooral fysiek veel vooruitgegaan. Er worden regelmatig overtredingen begaan. Ik heb moeten leren om me te weren en te zetten. Door mijn fysieke gesteldheid nu, ben ik minder geblesseerd dan voorheen. Dat heb ik bij ELI opgebouwd. Overigens heb ik daar in de kantine ook bier leren drinken toen Bavaria nog hoofdsponsor was”, zegt Jaccy met een dikke knipoog.

Is het ‘boek’ ELI nu definitief gesloten?
“ELI zal zeker niet verwateren. Ik heb er veel mensen leren kennen en vrienden mogen maken, die ik zal blijven zien. Als ELI voetbalt en ik ben vrij, dan zal ik bij ELI te vinden zijn. Ik sluit niet uit dat ik op latere leeftijd nog terugkeer.”

Wat verwacht je volgend seizoen bij Sparta’25?
“Ik heb een positief gesprek gehad met trainer Ronnie Couwenberg. Het zal zeker wennen zijn om van de 4e naar de 1e klasse te gaan. Ik heb ambitie en zal voor mijn kansen gaan om in het eerste elftal te spelen. Dat is mijn doelstelling. De trainer gaf aan dat niet alleen het voetbal belangrijk is, maar ook de groep in zijn geheel. Daar zullen de selectiespelers en ikzelf ons in moeten laten zien. Ik ken alle jongens bij Sparta, met een aantal heb ik vroeger al gevoetbald. Qua voetbal verwacht ik dat het makkelijker wordt. Bij Sparta loopt er veel kwaliteit rond, overtredingen worden bijvoorbeeld niet gemaakt door onkunde, maar door tactische redenen. Dat was in de 4e klasse wel anders.”