Roefeldag in Laarbeek

NULL

Roefeldag in Laarbeek


Laarbeek – Zaterdag 8 juni is het dan eindelijk zover: Roefeldag in Laarbeek. Kinderen gaan met hun begeleiders op ontdekkingstocht langs verschillende bedrijven en verenigingen in Laarbeek. Deze dag wordt gesponsord door zo’n 200 sponsoren, waardoor de kinderen extra verwend kunnen worden.


De organisatie is blij dat het weer gelukt is om zoveel bedrijven en verenigingen bereid te vinden hun deuren open te stellen voor de basisschool jeugd. Snuffelen in de keuken van iemand anders is zo leuk. Zo zijn er in de verschillende kernen van Laarbeek bedrijven/verenigingen die voor het eerst meedoen. Zoals zorgboerderij de Liesvelden in Beek en Donk. Daar willen ze laten zien dat er meer te doen is op een zorgboerderij dan alleen dieren verzorgen. Er wordt meer verteld over een zinvolle dagbesteding die ouderen krijgen aangeboden die daar komen.

Ook Jan Vlemmings doet voor het eerst mee. Jan wil graag zijn beroep en leven als muzikant delen met de kinderen. Een nieuwe bakker, Bakker en Zo, en een nieuwe bloemenwinkel, Bloemend, willen graag vertellen aan de jeugd waar zij de hele dag mee bezig zijn. Ook Haarmode Annemarie laat deze dag graag aan de kinderen zien wat haar vak inhoudt en waarom het zo leuk is. Vooral voor meiden zal het hier super worden! Sommige bedrijven/verenigingen doen al jaren mee, zoals de brandweer, politiehondenvereniging en diverse schoonheidssalons.

Tijdens deze dag kunnen kinderen uit Laarbeek een kijkje nemen in de ‘grote mensenwereld’. Dat kan zijn meekijken met een beroep binnen een bedrijf of bijvoorbeeld kennis maken met een hobby. Vaak mogen de kinderen tijdens de Roefeldag zelf meehelpen en spelen ze de rol van een timmerman of verkoopster. Zonder al deze bedrijven, verenigingen en andere die hun deuren open zetten zou er geen Roefeldag plaatsvinden.

De organisatie vraagt aan de groepsleiding om ervoor te zorgen dat de kinderen interesse tonen in de roefelplaatsen. Door het tonen van prima mentaliteit hoopt men dat er volgend jaar weer voldoende roefelplaatsen zijn die hun deuren openzetten voor de kinderen. Misschien zijn er wel kinderen die een baan zoeken in één van de bedrijven die ze bezoeken.Verenigingen kunnen op deze manier ook laten zien wat ze in huis hebben. Kinderen kunnen zo geïnteresseerd raken in een nieuwe hobby of sport. Het is prachtig om te zien wat er allemaal in Laarbeek leeft en dat men dit ook met elkaar wil delen, iets om trots op te zijn. Leuk is dat ook de Laarbeekse burgemeester en wethouder een kijkje nemen bij de roefelplaatsen.

Dit jaar heeft de organisatie een website in de lucht, www.roefeldaglaarbeek.nl, waarop nog meer informatie te vinden is. Na de Roefeldag verschijnen hierop foto’s en verhalen. Ook op Facebook, www.facebook.nl/LaarbeekseRoefeldag, zijn zij te vinden, zodat je makkelijk en snel op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes.