Afbeelding

De Muldershof haalt ruim

NULL

De Muldershof haalt ruim €6500,00 op voor Alpe D’HuKids


Beek en Donk – Basisschool De Muldershof was één van de 28 scholen van Nederland die dit jaar meedeed aan Alpe Du’HuKids, een variant van Alpe Du’Zes. Dit jaar vindt deze actie voor de eerste keer plaats. Door middel van een sponsorloop haalden de kinderen van De Muldershof ruim €6500,00 op. Hier komt ook nog het geld van een gehouden flessenactie bij.

“Doe je best, ren je rot”, schalmden de onderbouwleerlingen woensdagmiddag naar de leerlingen van de hoogste klassen, die voorbij kwamen rennen. ’s Ochtends legden de groepen 1 en 2 in de sporthal zes rondjes af. Daarna was de middenbouw aan de beurt en als laatste kwamen de hoogste groepen aan bod, zij renden zes rondes (van 600 meter per ronde) om hun schoolgebouw heen.

Het idee om mee te doen aan Alpe D’HuKids komt af van Laura van Duijnhoven en Gemma van den Eijnden. Gemma: “Op De Muldershof zit een kindje met leukemie. We hoorden van Alpe D’HuKids en vonden het goed om hieraan mee te doen.” De organisatoren benadrukken dat het niet specifiek om deze leerling gaat, maar om het goede doel op zich. De kinderen van De Muldershof begrijpen volgens de twee hierdoor wel goed wat het project precies inhoudt.

Laura: “Het geld van Alpe D’HuKids gaat rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding. Bij Alpe Du’Huzes wordt het gebruikt voor onderzoek naar kanker. Bij Alpe D’HuKids is het geld voor onderzoek naar kinderkanker.”

Bij de uitvoering van de sponsorloop heeft het Summa College uit Eindhoven geholpen. Rond de klok van twaalf uur kregen de kinderen te horen hoeveel geld zij bij elkaar gesprokkeld hadden voor het goede doel. Maar liefst €6500,00 stond er op de cheque. “En hier is de flessenactie nog niet bijgerekend. Dus het wordt alleen nog maar meer”, vulde Gemma enthousiast aan.