Lowman reggae-festival bij OJA

NULL

Lowman reggae-festival bij OJA

Aarle-Rixtel – Reggaeliefhebbers kunnen op zondag 23 juni vanaf 14.00 uur terecht bij Open Jongerencentrum Aarle-Rixtel (OJA) voor het eerste reggae en ska festival in Laarbeek. Het 'Lowman' festival vindt in de Schoolstraat plaats.

Er was weinig multiculturele genre te beleven in de omgeving. Enkele lokale reggaeliefhebbers staken de koppen bij elkaar. Nu wordt er in samenwerking met OJA hard gewerkt aan de voorbereidingen van dit festival. De Belgische reggaezanger Dr.Rocksteady opent 'Loman’. Hij laat zich begeleiden door een muziekband. Consciousness betreedt als tweede het podium. Consciousness is een heerlijke en één van de beter reggaebands die Nederland rijk is. De bandleden komen voornamelijk uit Helmond en omgeving en weten het publiek altijd aan het dansen te krijgen, met een traditionele mix van roots en reggae. Skalala sluit het festival af. Deze dynamische ska-band speelt ska-klassiekers en andere bekende nummers op die herkenbare ritmische ska-blazers. Diverse regionale reggae DJ’s verzorgen tussen en na de livesets de muziek. 

Tot 20:00 uur is het festival buiten, na deze tijd gaat het binnen verder. Er worden diverse kraampjes geplaatst om het festivalgevoel te versterken. Zo kun je Jamaicaans en Surinaams eten en zijn er enkele bezigheden voor kinderen. 

De voorverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn te koop in Aarle-Rixtel bij het OJA, café De Vrienden en snoeperij Jantje aan de Kerkstraat. In Helmond zijn kaarten te koop bij Muziekcafé en Lokaal 42. De entreeprijs bedraagt €5,- in de voorverkoop. Op de dag zelf betaal je €7,-. Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang. Wil je verzekerd zijn van een gezellige, relaxte en hopelijk zonnige reggaemiddag, koop dan een ticket in de voorverkoop. Het aantal is beperkt. Voor meer informatie mail naar festival.lowman@gmail.com.