Gemeente koopt units De Regt als nieuwe clubhuis voor scouting

NULL

Gemeente koopt units De Regt als nieuwe clubhuis voor scouting


Lieshout/Mariahout – De gemeente heeft de oude units van Zorgboogcentrum De Regt gekocht om daar het ‘nieuwe’ gebouw van scouting Lieshout-Mariahout van te maken. Het huidige gebouw is hoognodig aan vervanging toe. Nieuwbouw was niet mogelijk, omdat dit (nog) niet in het bestemmingsplan paste. 

De units hebben in totaal een oppervlakte van 180m2 en verkeren volgens de gemeente in prima staat. Samen met de scouting zijn zij naar het nieuwe onderkomen gaan kijken. De scouting is erg tevreden met de units. Wethouder Joan Briels: “We gaan de units mooi opknappen. Het komt er echt prima uit te zien.”

De scouting kwam eerder dit jaar zelf met een voorstel tot nieuwbouw. Dit zou €200.000 kosten. Dit was voor de gemeente te duur en tevens zou het bestemmingsplan dan gewijzigd moeten worden. De aangeschafte units van De Regt kostten de gemeente ongeveer €16.000. Het is geen tijdelijk onderkomen voor de vereniging. Joan Briels benadrukt dat de scouting hier de komende jaren heel goed mee vooruit kan.

Hoe de verhuizing van de units en het opknappen daarvan precies plaats gaat vinden, is nog niet duidelijk. Joan: “We moesten snel handelen. Dat is ook gebeurd. Er zijn daarom nog wel vragen over de uitwerking hiervan. Bij voorkeur gaat dit allemaal op korte termijn gebeuren.”