Afbeelding

Krijgsman Soranus Bondskampioen

Sportnieuws

Krijgsman Soranus Bondskampioen


Lieshout – De Nationale Handboogkampioenschappen werden afgelopen weekend gehouden op de accommodatie van Landmans Unie in Schijndel. In verband met een goede klassering in de voorrondes (Rayonwedstrijden) mocht Krijgsman Soranus uit Lieshout hier met twee zestallen aan deelnemen.


Het tweede zestal, dat zaterdag moest aantreden in de D-klasse kon het niet bolwerken. Met een 7e plaats en een gemiddelde van 7 punten kwamen zij toch nog redelijk voor de dag. Het eerste zestal, die op de Rayonwedstrijd al een 2e plaats behaalde, was zondag aan de beurt. De tegenstand zondag was echter beduidend hoger dan in de Rayonwedstrijd en ook het aantal deelnemers was groter. Halverwege de wedstrijd, na 25 pijlen, stonden ze op een gedeelde tweede plaats met een achterstand van 8 punten op de nummer een.

Met nog tien pijlen te gaan was deze achterstand teruggebracht tot een punt.
In de laatste 10 pijlen liepen ze echter 6 punten in zodat het eindresultaat een overwinning met een voorsprong van 5 punten werd waarmee het Bondskampioenschap in klasse A een feit was.

Jeugdwedstrijd.
Dinsdagavond schoten de jeugdschutters weer hun maandelijkse wedstrijd.
Er zit nog steeds een stijgende lijn in hun prestaties waarbij vooral Ziggy Daniëls blijft verbazen. Met een totaal van 206 punten vestigde hij weer een nieuw persoonlijk record.

De uitslag:
Willem Bekx 216; Ziggy Daniëls 206; Jim Daniëls 177; Dion Thielen 147.

Op de foto staande van links naar rechts:
Theo v.d.Laar; Ad Endevoets; Jolanda v.d.Kruijs.
Zittend van links naar rechts:
Paul v.d.Broek; Willem Bekx; Twan v.d.Kruijs.