Afbeelding

Natuurspeeltuin Ouverturelaan officieel geopend

NULL

Natuurspeeltuin Ouverturelaan officieel geopend


Beek en Donk – De natuurspeeltuin aan de Ouverturelaan in Beek en Donk werd vanmorgen officieel geopend. Tevens werd daarbij de naam onthuld. De speeltuin heet vanaf nu ‘De Klankvlonder’, bedacht door buurtbewoner Ties van Lierop.

De geplande feestelijke opening viel letterlijk in het water. De hele ochtend was het droog, maar op het moment dat wethouder Theodoor Biemans wilde beginnen, kwam de regen met bakken uit de hemel. Kort, maar krachtig vertelde Theodoor over de nieuwe speeltuin. “In nauw overleg met buurtvereniging ‘De Muzenkanten’ is deze speeltuin tot stand gekomen. Het is een mooie speelplek geworden voor de kinderen.”

Wie een traditionele speeltuin met glijbanen, schommels en wipkippen voor ogen heeft, heeft het mis. De speeltuin aan de Ouverturelaan is een natuurspeeltuin. Dit houdt in dat er alleen natuurlijke elementen in te vinden zijn. Zo staan er palen, liggen er stenen en is er een plas met ondiep water. Theodoor: “Er is bewezen dat kinderen meer gebruik maken van een natuurspeeltuin dan een ‘gewone’ speeltuin.”

Buurtbewoners mochten een naam voor de nieuwe speelplek bedenken en deze opsturen. Ties van Lierop kreeg te horen dat zijn verzonnen naam de nieuwe naam van de speeltuin is geworden: ‘De Klankvlonder’. Ties: “Het is een natuurspeeltuin. Klank stamt af van de klanken die je hoort als je je erin waant, zoals tussen de palen. Het woord vlonder komt af van de diverse loopvlonders die hier liggen. Samengevoegd bracht me dit tot ‘Klankvlonder’.

Ties is aangenaam verrast dat zijn naam de gekozen naam is geworden. Toch heeft hij ook een kritisch punt voor de gemeente. “Ik hoop dat er toch nog wel iets bijkomt aan speelvoorzieningen. Ik vind het nog een beetje karig zo”, aldus de prijswinnaar.