Afbeelding

Postbode Piet Diender na ruim 40 jaar met pensioen

NULL

Postbode Piet Diender na ruim 40 jaar met pensioen


Beek en Donk - Ruim 40 jaar lang bezorgde Piet Diender uit Beek en Donk de post. Met zijn postauto reed hij bijna dagelijks door heel Laarbeek. Kinderen zongen spontaan het lied ‘Pieter Post’ als Piet in zijn postauto voorbijkwam. Ook nu nog wordt hij door velen herkend.


“Het mooiste van mijn beroep vind ik het contact met de mensen. Je komt iedere keer zoveel plezierige mensen tegen”, aldus Piet. In zijn loopbaan vonden diverse veranderingen plaats, bijvoorbeeld in de jaren ’80. “Bij huizen met een lange oprit moest een brievenbus aan de weg geplaatst worden. Hierdoor werd het contact met de mensen een stukje lastiger.” Maar niet alleen dat. Ook de privatisering van de post zorgde er volgens Piet voor dat het allemaal zakelijker werd en er minder tijd overbleef voor een praatje.

Dat Piet zich hier niet door tegen liet houden, blijkt uit de volgende anekdote. “Op een van mijn rondes, moet ik post bezorgen op een boerderij. De alleenstaande mevrouw die hier woont, ze heeft net haar man verloren, heeft een vogelnestje in haar afzuigkap. Ze vroeg of Piet bereid was om deze te verwijderen. Natuurlijk, zei ik. Als jij een bakkie koffie zet, los ik dat wel op.” Piet zag hierna zelfs kans om in zijn vrije tijd nog een rooster te maken om de afzuigkap permanent ‘vogelvrij’ te houden.

Naast de post speelde muziek een belangrijke rol in het leven van Piet. Zo heeft hij zijn vrouw Liesbeth ontmoet bij een blaaskapel. Deze ontmoeting leidde uiteindelijk tot een huwelijk. Tot op de dag van vandaag zijn Piet en Liesbeth gelukkig getrouwd. Ook de plek waar hij woont, is bepaald door de muziek. “Ik ging steeds meer instrumenten bespelen. Ik bedacht me dat het niet meer verstandig was om in een flat te blijven wonen. Zo kwam ik in Beek en Donk terecht. Ik moet er nu niet meer aan denken om weer in Helmond te moeten gaan wonen.”

Ondanks dat Piet inmiddels gepensioneerd is, heeft hij het nog steeds razend druk. Hij is bij maar liefst drie blaaskapellen betrokken. Aan één hiervan, De Ekkermuzikanten, geeft hij de muzikale leiding. En ach, mocht hij zich ooit nog gaan vervelen, dan heeft zijn vrouw een lange klussenlijst voor hem klaarliggen. “Hier staan allerlei karweitjes op waar ik tot nu toe nog niet aan toegekomen ben.”