Afbeelding

Aarle-Rixtel maakt kennis met nieuw, multicultureel festival

NULL

Aarle-Rixtel maakt kennis met nieuw, multicultureel festival


Aarle-Rixtel – Een gezellig, laagdrempelig reggaefestival in Aarle-Rixtel. Binnenkort is het werkelijkheid. Op zondag 23 juni is de lancering van dit eerste multiculturele evenement. Dit ‘Lowman-reggaefestival’ vindt plaats voor het OJA, in de Schoolstraat, welke ook gedeeltelijk afgezet zal zijn.

“Al jaren lopen we met dit idee”, vertelt Frank, één van de organisatoren. “Thea en ik bezochten altijd Reggae Sundance op het E3-strand. Helaas hield dit op en zo kwamen we samen op het idee om een eigen reggaefestival te organiseren.” Thea vult aan: “Het heeft een aantal jaren geduurd, voordat het realiseerbaar was. Ik bracht Frank in contact met Marlon Kicken. Hij is ook een groot fan van dit muziekgenre en liep ook met dit idee rond. Daarna kwamen we in contact met OJA.”

Eveline, die in het bestuur van OJA zit, vertelt: “Wij waren meteen enthousiast. Wij waren ook al een tijdje op zoek naar een dergelijk festival. Het is ook leuk dat mensen naar ons komen met een idee, meestal is het andersom. Wij moedigen dit heel erg aan. Op deze manier willen wij Laarbeek en omgeving op een laagdrempelige manier kennis laten maken met OJA.”

Het festival begint om 14.00 uur en gaat buiten door tot 20.00 uur. Daarna is er nog een afterparty in het OJA. Iedereen is van harte welkom. “Ook kinderen”, benadrukt Marlon. “Kinderen tot en met 15 jaar zijn gratis. Mensen moeten dit echt zien als een gezellig familie-uitje, waarbij ze kennis maken met het multiculturele.”

Gedurende de dag spelen er drie verschillende soorten reggaebandjes. Tussendoor draaien diverse DJ’s reggaemuziek. In de straat is verder nog van alles te beleven. Zo staan er diverse, leuke kraampjes, die binnen het thema passen en ook zijn er multiculturele eettentjes aanwezig. Kinderen kunnen onder andere geschminkt worden, op het luchtkussen of naar Jantje’s snoepkraam.

Kaarten voor dit nieuwe Laarbeekse festival zijn te koop in Aarle-Rixtel bij het OJA, café De Vrienden en snoeperij Jantje aan de Kerkstraat. In Helmond kan men kaarten kopen bij Muziekcafé en Lokaal 42. De entreeprijs bedraagt €5,- in de voorverkoop. Op de dag zelf is de entree €7,-. Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang. “We vragen geen hoge entree. Daar gaat het ons niet om. We willen een heel laagdrempelig, gezellig en een ‘anders dan anders’ festival voor de Laarbeekse inwoners”, aldus Frank.