Afbeelding

Vrijwilligerspenning voor Wim van Meltfoort

NULL

Vrijwilligerspenning voor Wim van Meltfoort


Mariahout – Wethouder Van Zeeland reikte vorige week aan Wim van Meltfoort de Vrijwilligerspenning Laarbeek uit. Hij ontving deze penning voor zijn vele vrijwilligerswerk, onder andere bij Paardensportvereniging St. Bernadette uit Mariahout.

Eind maart 1997 werd Wim bestuurslid bij deze paardensportvereniging, welke zo’n 35 leden telt. Na ruim 3 jaar benoemde de vereniging Wim als secretaris. Tot op de dag van vandaag vervult hij nog steeds functie op uitstekende wijze. Wim woont onder andere bestuursvergaderingen bij, verricht administratief werk en onderhoudt contacten met andere rijverenigingen.

Naast Wims bestuurstaken is hij ook commandant bij Paardensportvereniging St. Bernadette. Wekelijks geeft hij les. Bij de jaarlijkse dressuurwedstrijden is hij actief met de voorbereidingen en voorlezen. Ook voor het jaarlijks concours is hij een hele week in touw in verband met de voorbereidingen, zoals stroomvoorziening, opbouw van de tent en het terrein, etc.

Verder wordt bij grote regelmaat deelgenomen aan concoursen elders. En niet altijd onverdienstelijk. Enige jaren geleden werd bij dressuurwedstrijden met een viertal paarden het Nederlands kampioenschap behaald. Wim heeft veel van zijn vrije tijd kunnen besteden aan de paardensport. Dit mede dankzij de steun en het meehelpen van zijn vrouw Sjan.

Wim besloot kortgeleden om te stoppen als bestuurslid bij Paardensportvereniging St.Bernadette. Het bestuur wilde hem op gepaste wijze in het zonnetje zetten tijdens het concours. Dit concours vond gisteren plaats. Wim werd hier aangenaam verrast met de Vrijwilligerspenning Laarbeek.