Afbeelding

Karin Bloemen: een groot artiest in het kleine Mariahout

NULL

Karin Bloemen: een groot artiest in het kleine Mariahout


Mariahout- Karin Bloemen gaf zaterdagavond een opvoering in het Openluchttheater. Het was de eerste keer dat zij in Laarbeek optrad. Onder een dreigende wolkenlucht was een gedeeltelijk bezet theater getuige van haar talent.

Karin Bloemen staat op de eerste zaterdagavond van de zomer van 2013 geprogrammeerd in het Openluchttheater. Het is een belevenis van de eerste orde de opkomst van ‘la Bloemen’ mee te maken. Het podium is overdekt met de nieuwe tentconstructie ter bescherming van apparatuur en optredende artiesten. Langzaam ontwaart men Karin in een omvangrijke operajurk. Ze komt van de met nieuwe ledverlichting uitgeruste traptreden langzaam afgedaald. Dan treedt zij in het volle licht. De jurk is zwart met grote roze bloemen. Om haar hals hangt een schitterend collier.

Het publiek applaudisseert en dan is de eerste vraag van Karin “of dit nou centjes kost”, waarop instemmend wordt geantwoord. Ze vertelt dat ze heeft gehoord van Guus dat Mariahoutenaren een apart soort publiek is. Dat is de reden ook eens naar Brabant af te reizen.

Lees donderdag het hele verslag in De MooiLaarbeekKrant.