Gemeente zet zich in voor een groen Laarbeek

NULL

Gemeente zet zich in voor een groen Laarbeek


Laarbeek – De gemeente Laarbeek investeert de komende vier jaar €150.000,- om de kwaliteit van de natuur in Laarbeek te behouden, en waar nodig te versterken. De provincie verdubbelt dit bedrag naar €300.000,-. Gemeente Laarbeek maakt voor de tweede keer gebruik van de subsidieregeling van het Groen Blauw Stimuleringskader.

Het geld is met name bedoeld voor de aanleg van groen, zoals bosjes en hagen. Ook worden wandelpaden verbeterd en worden gebieden voorzien van akkerflora- en faunaranden.

Een voorwaarde om deel te nemen aan het stimuleringskader is dat er meerdere gemeenten in de regio meedoen. Wethouder Theodoor Biemans: “Het is de bedoeling dat er in clusters gewerkt wordt. Grenzen zijn vaak vaag en daar moet het niet stoppen. Daarom is het idee hierachter om samen te werken met aangrenzende gemeenten.”

De wethouder is erg trots op het groen in de gemeente. “Kijk eens in Laarbeek om je heen. Het is hier al ontzettend groen. Daar mogen we enorm trots op zijn. We zijn een van de weinige gemeentes waar het zo groen is.”

De verdubbelaar die de provincie inlegt voor het stimuleringskader, is volgens de gemeente een eenmalige kans. Hierdoor kozen zij ervoor om voor de tweede keer €150.000,- te investeren in de Laarbeekse natuur.  "Hier moeten we gewoon nu gebruik van maken. Deze kans krijgen we niet meer”, aldus Theodoor.