Nieuwe hondenuitlaatstroken in Beek en Donk

NULL

Nieuwe hondenuitlaatstroken in Beek en Donk


Beek en Donk – Aan de Rijbroeksedreef in De Beekse Akkers en aan de Ouverturelaan in De Laarsche Velden worden nieuwe hondenuitlaatstroken aangelegd. De gemeente ontving wekelijks klachten vanuit deze wijken, waarop dit besluit genomen is. 

Met name het Berkendijkje wordt in De Beekse Akkers veelvuldig als uitlaatstrook gebruikt. Dit is het niet en dat gaat het volgens de gemeente ook niet worden. Er is daar namelijk geen ruimte om het wekelijks te maaien. Daarom komt de nieuwe strook aan de Rijbroeksedreef te liggen. Hier komt een aparte strook waar hondenbezitters hun viervoeter uit kunnen laten.
Bij De Laarsche Velden wordt de hondenuitlaatstrook een pad net buiten de bebouwde kom aan de rand van de wijk. Hier ligt al een grasstrook. Eén zijde hiervan wordt aangepast en gebruikt als hondenuitlaatstrook.

Er zijn de laatste tijd veel klachten te horen in Laarbeek over de aanwezigheid van hondenpoep. Dit kwam ook ter sprake tijdens een avond van Dorpsraad Beek en Donk, waarbij inwoners mochten zeggen wat zij van Beek en Donk vinden.

Voorlopig is dit de actie die de gemeente onderneemt. De komende zomer worden de stroken opnieuw onder de loep genomen en wordt er gekeken of er verder nog actie ondernomen moet worden.