Mariahoutenaar betrokken bij bankoverval in Duitsland

NULL

Mariahoutenaar betrokken bij bankoverval in Duitsland


Ahaus(Duitsland)/Mariahout - Een 45-jarige mannelijke inwoner uit Mariahout is dinsdag opgepakt bij een bankoverval in de plaats Ahaus (Duitsland).

De man, die zowel in Nederland als in Duitsland bij de politie bekend is, is in de jaren '90 al eens eerder wettelijk veroordeeld voor een bankoverval in Vreden (Duitsland). De Mariahoutenaar werkte samen met een 28-jarige man uit Enschede. De Nederlandse politie heeft vermeende moordwapens en ander bewijsmateriaal in beslag kunnen nemen.

Door de officier van justitie in Münster is een nationaal aanhoudingsbevel aan de lokale rechtbank aangevraagd. Als de rechter hierop ingaat, zal de officier van justitie een arrestatiebevel uitvaardigen op basis van het Europees aanhoudingsbevel. Hiermee kan een persoon in een andere lidstaat aangehouden en vervolgd worden. De Nederlandse autoriteiten beslissen vervolgens of zij akkoord gaan met de uitlevering van de twee verdachten.

Vanwege een verdacht explosief voorwerp, had de politie de omgeving voor enkele uren afgezet en geëvacueerd. Deskundigen van de recherche werden geraadpleegd en na intensief onderzoek konden zij vaststellen dat het ging om een 'dummy' explosief.