Afbeelding

Mooi Vrijwillig Laarbeek: Liesbeth Diender en Marcel Stoop

NULL

Mooi Vrijwillig Laarbeek


Laarbeek - Vele Laarbekenaren verrichten vrijwilligerswerk. Dit kan op veel verschillende manieren. Deze week staan Marcel Stoop en Liesbeth Diender in de schijnwerpers. Zij werken als vrijwilliger voor ViERBINDEN en beheren voor deze organisatie de vacaturebank voor - hoe kan het ook anders - vrijwilligers.

Bezig blijven en sociale contacten opdoen 
Zowel Marcel als Liesbeth kwam thuis te zitten en wilde als vrijwilliger aan de slag om sociale contacten op te doen en bezig te blijven. “Ik werk hier nu vier jaar als vrijwilliger”, vertelt Liesbeth. “Vier jaar geleden begon ik ook met de vacaturebank. Deze is inmiddels vernieuwd. Daarnaast geef ik ook nog computerles aan senioren. Er is in de loop der jaren veel werk voor mij bijgekomen.” Sinds een half jaar heeft Liesbeth daarom hulp van Marcel. “Ik ging op internet zoeken naar vrijwilligerswerk en kwam bij ViERBINDEN terecht. Nu fungeer ik als rechterhand van Liesbeth en help ik de organisatie met wat administratieve klusjes.”

Vrijwillig maar niet vrijblijvend
De twee zijn elke week ongeveer twee dagdelen bezig met het beheer van de vacaturebank. “We werken zowel thuis als hier op kantoor bij ViERBINDEN”, vertelt Liesbeth. Marcel vult aan: “We pakken het serieus aan. Het is misschien vrijwillig, maar natuurlijk niet vrijblijvend.”

Vacaturebank
ViERBINDEN heeft een speciale vacaturebank opgericht voor vrijwilligerswerk. Deze is te vinden op www.vierbinden.nl/vrijwilligerswerk. Op dit moment staan er ongeveer 100 vacatures op. Marcel: “Alle actuele vacatures komen hierop te staan en daar kunnen mensen op reageren. Het zijn vacatures in de breedst mogelijke zin: van sportcoach tot gastheer in een verzorgingshuis.” De twee benadrukken dat alle vacatures die erop staan actueel zijn. “Sommige staan er heel lang op. Dit komt omdat er voor sommige functies altijd vrijwilligers nodig zijn.”