Afbeelding

Cheque FietsteMee goed aangekomen

NULL

Cheque FietsteMee goed aangekomen


Beek en Donk - De Werkgroep Ontwikkelingsprojecten Beek en Donk overhandigde vrijdag de opbrengst van de FietseMee-tocht 2013 officieel aan de naaste familieleden van Wim van Zeeland.

Marianne Beniers overhandigde de cheque aan de broers Piet en Seraf van Zeeland met hun echtgenotes Mien en Rina. De volledige opbrengst van de FietsteMee-tocht, er blijft geen cent aan de strijkstok hangen, is bestemd voor de aanleg van een visvijver ten behoeve van Warao-Indianen in Venezuela. De gemeenschap bestaat uit 300 tot 500 leden en leeft aan de rand van de stad Ciudad Guayana en gedeeltelijk van een vuilnisbelt. Door de aanleg van deze vijver kunnen ze zich voor het grootste gedeelte in hun eigen dagelijkse voedsel voorzien. Pater Wim van Zeeland, die zichzelf volledig wegcijfert, begeleidt hen in de uitvoering van de aanleg en het vervolg van dat proces.

Naar aanleiding van het overhandigen van de cheque stuurde Wim van Zeeland de volgende mail:
“Dank voor het werk van de FietsteMee-actie en de steun voor het werk met de WARAO-indianen van Cambalache hier in de stad. Volgende week gaan we proberen de mensen bij elkaar te brengen voor het maken van een plan voor de viskwekerij van de indianen. Zij beslissen wat ze met het werk van jullie doen. Namens hen dank. De foto’s zijn van hier in huis in de stad. Jesus laat zien dat de cheque is aangekomen. Pa heeft zijn jongste zoon net gewassen en ma gaat verder met de was. En ik ga verder met de mensen naar hun eigen toekomst te brengen. Het is voor de jeugd.
Een hartelijke groet Wim van Zeeland."