Een luxe wellnessresort van 3 hectare groot in Aarle-Rixtel

NULL

Een luxe wellnessresort van 3 hectare groot in Aarle-Rixtel


Aarle-Rixtel – Een luxe wellnessresort à la De Veluwse Bron op de plek van het dierenthuis in Aarle-Rixtel: dat zijn de plannen van Peter en Lianne Smits uit Bakel. De eigenaren van de Texaco in dit dorp zijn volop bezig om de voornemens te realiseren. 


Peter: “Wij bezoeken regelmatig wellnessresorts en creëerden daar ons eigen idee over. Altijd als we over de Bakelseweg reden, hadden we het erover dat dat een ideale, mooie plek is om een wellnessresort te beginnen. Toen we hoorden dat de locatie bij de Aarlese visvijver te koop was, zijn we meteen aan de slag gegaan.”

Het stel weet precies wat ze willen. “Het dierenthuis gaat helemaal plat. Op de grond willen we onder andere een hotel met 20 tot 25 kamers, twee restaurants – één voor passanten aan de weg en één voor gasten uit het resort -, massagemogelijkheden, sauna’s, binnen- en buitenzwembaden en beautysalons creëren.”

Het idee van Peter en Lianne gaat vele miljoenen euro's kosten. De plannen zijn inmiddels ingediend bij de gemeente, ook is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden geweest. “De gemeente is enthousiast en de meeste bewoners ook. De plannen liggen nu bij de provincie. Zij vonden het in eerste instantie te grootschalig. We hebben aangegeven dat dit wel moet om het te laten renderen. De provincie moet het nu eerst goedkeuren voordat we verder kunnen.” 

Peter en Lianne hebben de grond nog niet gekocht. “Die is nog van Stichting Dierenthuis. We kopen niets voordat het definitief is. Maar we hebben er vertrouwen in dat dit goed gaat komen. We zien het positief in.”

Gezien de plannen nog bij de provincie liggen, kan Peter nog geen uitspraken doen over wanneer het complex er gaat komen. “Ik hoop er over ruim drie jaar in te zitten, maar dat is echt natte vingerwerk. Het zijn nu nog louter plannen. Het is even afwachten allemaal.”