Organisatie Cendra blikt tevreden terug op afgelopen jaar

NULL

Organisatie Cendra blikt tevreden terug op afgelopen jaar


Aarle-Rixtel - Het bestuur en de vrijwilligers van Cendra kijken met veel genoegen terug op het afgelopen schooljaar, waar men met de tieners van Aarle-Rixtel geweldig veel lol en gezelligheid hebben genoten. Zij danken hiervoor alle ouders die het vertrouwen hebben geschonken aan Cendra om met hun kinderen samen aan de toekomst van de jongeren te werken.

Dit kunnen zij niet alleen. Ook de instanties die met jongerenwerk te maken hebben, zoals de LEV groep, Vierbinden, de politie, OJA en anderen tienerwerken in de gemeente danken zij voor de deelname in de zorg om de jongeren. Trots zijn zij op de grote getale van kinderen die vrijblijvend van het centrum gebruikmaken, wat zij dit jaar lieten blijken door met grote letters op onze bar te schrijven “EEN WARM THUIS” .

Om sommige ouders enkele dingen duidelijk te maken, hierbij een paar regels waar Cendra zich aan houdt. In de eerste plaats is Cendra er voor de kinderen en anders dan andere tienerwerken komen ouders op de tweede plaats. Dit houdt in dat een kind vrij is om bij hen binnen te lopen en te gaan wanneer hij of zij dat wil. Ook de gesprekken met kinderen blijven binnenshuis. Bij aangetroffen mistoestanden zal Cendra in overleg met de daarvoor verantwoordelijke instanties ouders in kennis laten stellen. Voor ouders die zelf hun verantwoordelijkheid nemen en willen weten hoe hun kind zich bij Cendra gedraagt, zijn de vrijwilligers altijd welwillend om daar tijd voor vrij te maken. Hierbij houden zij wel sterk vast aan het vertrouwen van het kind naar hen toe en zullen dit ook naar de ouders toe niet beschamen of het moet in het belang van de veiligheid van het kind zijn.

Cendra is als tienercentrum bedoeld voor tieners vanaf 10 jaar tot 19 jaar, hierover is bij sommige ouders vaak een misverstand. De organisatie krijgt regelmatig kinderen binnen die te jong zijn. Ook is er veel misverstand over de oudere tieners die van Cendra gebruik maken, deze zouden voor overlast, drugs- en alcoholgebruik zorgen. Hierover kunnen zij zeggen dat er bij Cendra binnen en op de eigen buitenplaats geen alcohol of drugs toegestaan is en de oudere jeugd zich er redelijk aan houdt en er zich ervan bewust is dat als er kinderen in de buurt zijn zij dit niet tolereren en ze daar zeker op aanspreken.

Door de jaren heen heeft Cendra met zijn goed opgeleide vrijwilligers bewezen dat er voor elk kind in het dorp plaats is in het centrum en ook laat zien dat deze groepen jongeren de basis zijn voor onze toekomst. Bij deze wenst het bestuur iedereen een prettige vakantie.