Afbeelding

Diamanten huwelijk voor Wim en Jo van Schijndel

NULL

Diamanten huwelijk voor Wim en Jo van Schijndel

Beek en Donk – Het was afgelopen precies 60 jaar geleden dat Wim (86) en Jo (88) van Schijndel met elkaar in het huwelijk traden. Jo is, zoals ze het zelf noemt, een ‘rasechte’ Beek en Donkse. Wim komt van oorsprong uit Gemert, maar woont al ruim 60 jaar met Jo in Beek en Donk.

“Ik ging met een vriendin dansen bij Jan en Marta in Beek en Donk. Stiekem was geregeld dat Wim daar ook zou zijn. Die avond dansten we wat samen en daarna bracht hij me naar huis”, vertelt Jo. Aan de rasechte Beek en Donkse is niet te merken dat ze al bijna negentig jaar oud is. Vitaal en vol overgave vertelt ze over de eerste ontmoeting met Wim. “Hij bracht me wel naar huis, maar ik kreeg geen kusje, hoor! Daardoor wist ik niet wat ik ervan moest denken. De volgende dag belde mijn zus op dat ze een jongen fluitend weg zag fietsen bij ons thuis. Toen wist ik dat het goed zat.”

De vrienden van Wim sloten een weddenschap met hem af. “Je kunt haar niet krijgen”, beredeneerden zij. “Let maar op, dat kan ik wel”, wist Wim hen te melden. En hij kreeg gelijk. Jo en Wim werden een stel. De winst voor Wim? Een heerlijke fles cognac.

In het ouderlijke huis van Jo aan de Oranjelaan trouwde het stel in. Na een aantal jaren kwamen ze aan de Rubenslaan in Beek en Donk te wonen. Wim en Jo kregen drie kinderen: Rien, Jan en Dorian. Jo hield zich bezig met het gezin, zat jarenlang bij de toneelvereniging en was ook lid van de vrouwenbond. Wim werkte gedurende zijn leven in de fabriek en is veel te vinden geweest bij voetbalvereniging Sparta’25, waar hij terreinknecht was.

Maar liefst 51 jaar woonden Wim en Jo met veel plezier in het huis aan de Rubenslaan. Tot een aantal jaren geleden. Het stel kreeg te horen dat de woning plat moest, waardoor ze het huis moesten verlaten. Inmiddels wonen ze samen alweer een jaar of vier in appartementencomplex ‘De Harmonie’, nabij het Piet van Thielplein. In het weekend vieren ze feest in Herberg ’t Huukske, om de hoek van hun huis. Jo: “We gaan ervan genieten. Het is erg mooi dat we dit mee mogen maken.”